Dat is dom !!

dom

Is het jullie wel eens opgevallen dat het woord “dom” een verboden woord is geworden?

Een woord dat een volwassene zeer zeker niet tegen een kind mag zeggen?
Zeg maar eens tegen een kind: “wat een domme vraag !” En zet er al je spaargeld op in, dat het kind zal zeggen: “domme vragen bestaan niet!” Of eigenlijk: “domme vragen bestaan NIEHIET”, met een gezicht van “o zo, lekker puhpuhhhhh

domme vragen bestaan wel

Waarom zegt dat kind dat? Omdat hij heel goed weet dat die niet slimme vragen wel degelijk bestaan. Tenminste mijn kinderen ( en ook mijn leerlingen vroeger ) wisten heel goed dat een domme vraag, een vraag is waar je het antwoord heul goed op weet..
De vraag “mahammm, mag ik vanavond laat opblijven ?” Of in de klas ” Felice, mag ik 5 minuten eerder weg, dan kan ik mijn bus halen??”, zijn vragen in de categorie: vragen waar je het antwoord al lang op weet.

dom

Maar er zijn niet alleen niet zo slimme vragen, er zijn ook gewoon domme dingen die een mens kan doen. Ik doe dat dagelijks meer dan een keer. Voor de zoveelste keer dezelfde type-fout maken bijvoorbeeld. Of weer eens zoeken naar mijn leesbril, die gewoon op mijn hoofd staat…Domptiedommerdedom..

De enige die het mocht zeggen was Maxima. “Het was een beetje dom”, zei ze met een lief lachje.
Het was nadat Willem-Alexander een enorme blunderachtige opmerking had gemaakt. Vonden we die opmerking van hem heel erg? Nee, we begrepen allemaal dat hij die geplaatst had om zijn lief te verdedigen. En we weten allemaal dat een mens uit liefde soms dingen doet, die je beter had kunnen laten

Is het erg dat we soms domme dingen doen? Volgens mij niet. Het is best begrijpelijk. En een mens kan er veel van leren. Meestal dan, want die grap met mijn leesbril, die blijf ik uithalen.

Stomme dingen doen, onhandig zijn, foutjes maken: het hoort gewoon bij het leven. Het leven is tenslotte geen Disney tekenfilm.
Maar om nou te doen, alsof dom doen niet bestaat….ja sorry, dat vind ik nou dom.

 

even lachen? De 10 domste dingen die je tijdens een bevalling kan zeggen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *