Een kind vriendelijke tuin maken

kindvriendelijke tuin

Een kind vriendelijke tuin maken, is niet moeilijk en ook heel leuk voor jezelf!

Veel mensen denken dat een tuin kind vriendelijk is als er een trampoline en een zwembad, een speelhuisje en weet ik veel wat allemaal in staat. En niets is minder waar!
Het enige wat heel fijn is voor kinderen is een klein tuinset het is namelijk helemaal niet fijn voor kinderen altijd met bungelende benen te moeten zitten. Daar worden je voeten heel moe van.

Dus..voetjes op de grond voor de koters, koop een klein tuinset op maat. Je zal zien dat kinderen zo’n eigen hoekje op maat heel fijn vinden. Ze slepen hun spullen er naar toe, gaan er een spelletje doen of ze gaan lekker zitten kleuren.

Verder kan je er natuurlijk allemaal speeltoestellen in zetten, zeker als je een grote tuin hebt, niks mis mee. Maar heb je er wel eens aan gedacht, hoe je de natuur kan inzetten om een heel kind vriendelijke tuin te maken?

Schaduw in de kind vriendelijke tuin

Er is geen schaduw zo fijn als natuurlijke schaduw. Niet voor niets zie je in landen rond de Middellandse Zee, dat elk terras onder een pergola staat. En over die pergola groeien druiven of iets anders. Een heerlijke natuurlijke koelte, veel en veel aangenamer dan de schaduw van een zonnedoek of parasol.
Zo´n hoekje met een natuurlijke schaduw is makkelijk te maken: 4 palen in de grond, die je van boven met elkaar verbind met dwarslatten. Zet er een druif tegenaan of ( als je een tuin op het noorden hebt), een mooi bloeiende klimmer, zoals bv een clematis of kamperfoelie. Zo’n hoekje is niet alleen gezellig voor de kinderen, het geeft je tuin ook heerlijk veel sfeer

De grond

Waar kinderen spelen wil je geen tegels. En dat is niet alleen omdat tegels nogal hard zijn als je valt.
Tegels zij ook gewoon heel erg ongezellig en het ligt niet lekker. Natuurlijk kan je dan een luchtbedje neerleggen, maar wat ligt nu fijner dan het zachte gras?
Ik kon als kind uren in het gras liggen: beetje wolken kijken, boekje lezen, wat fantaseren, heerlijk kind vriendelijk ! En ik zou zeggen: ga er gezellig naast liggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *