Stappenplan zelf een geboortekaartje ontwerpen

,
Stappenplan zelf een geboortekaartje ontwerpen

Ben je met zwangerschapsverlof? Dan kun je alvast nadenken over de dingen die allemaal geregeld moeten worden rondom de bevalling. Geboortekaartjes zijn hier een belangrijk onderdeel van. Je kunt een standaardkaartje bestellen, maar misschien vind je het leuker om er zelf eentje te ontwerpen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een stappenplan gemaakt voor het zelf ontwerpen van geboortekaartjes.

Stap 1: kies een kaart

Als je niet handig bent met het ontwerpen, kom je waarschijnlijk bij een online ontwerptool voor geboortekaartjes uit. Met zo’n tool kan iedereen binnen een handomdraai de mooiste kaartjes maken. De eerste stap is het kiezen van een geboortekaartje. Dit heeft onder meer betrekking op de vorm, het kleurgebruik en het materiaal. Neem de tijd om de opties te bekijken, want alleen dan vind je de beste en mooiste geboortekaart.

Stap 2: personaliseer

Weet je welk kaartje je wilt versturen als je kindje geboren is? Dan ben je aangekomen bij stap 2 van een geboortekaart ontwerpen: personaliseren. Wat je precies aan kunt passen, hangt af van de kaart die je gekozen hebt. Bij ieder kaartje kun je in ieder geval de naam en geboortedatum veranderen. Als je bepaalde gegevens liever niet op de kaart wilt hebben, kun je deze makkelijk verwijderen. Nieuwe tekstregels toevoegen behoort vaak ook tot de mogelijkheden en dat geldt ook voor foto’s. Hierdoor kun je een geboortekaartje meestal helemaal naar eigen wens maken.

Stap 3: controleer

Deze derde stap is belangrijk, maar helaas zijn er veel mensen die dit vergeten. Zo wordt er vaak direct een bestelling geplaatst zodra het kaartje klaar is. Zonde, want het kan zijn dat er nog een foutje in zit. Bovendien weet je niet hoe hij er in het echt uitziet. Bestel daarom eerst een proefdruk. Hier zijn weliswaar kosten aan verbonden, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt het kaartje dan nog eens rustig bekijken. Staan bepaalde dingen je niet aan? Pas dit dan aan voordat je de definitieve bestelling plaatst.

Stap 4: bestel

Heb je een proefdruk besteld en ben je helemaal weg van het kaartje? Plaats dan een bestelling. Doe dit bij voorkeur zo snel mogelijk na de bevalling. Hoe eerder je de kaartjes bestelt, des te eerder ze bij de mensen uit je omgeving op de mat vallen. Maak van tevoren altijd een lijst met mensen die je een kaartje wilt sturen. Bestel nooit het exacte aantal, maar liever iets meer. Je hebt zo een extra kaartje achter de hand voor mensen die je mogelijk vergeten bent.

Stap 5: verstuur

Bij de meeste ontwerptools heb je twee opties met betrekking tot versturen: zelf doen of laten doen. Als je ervoor kiest om de kaartjes zelf te versturen, worden ze bij jou thuis afgeleverd. Je kunt ze dan zelf bij familie, vrienden en kennissen in de bus gooien of per post versturen. Kies je ervoor om ze te laten versturen? Dan heb je hier geen omkijken naar. De geboortekaartjes worden dan afgeleverd op de doorgegeven adressen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *