Help, mijn kind wil een konijn!

konijn

Wanneer je kind echt begint te zeuren om een konijn, dan is het tijd om je even achter de oren te krabben. Want…..wil jij dit ook?

wat heeft een konijn nodig

Natuurlijk, een konijntje is enorm lief en schattig. Maarrrr wat vraagt een konijn van jou en je kind?
Om te beginnen moet je je goed realiseren dat een konijn makkelijk 12 jaar oud kan worden.  Die van ons hebben dat zeker gehaald en volgens mijn zuster was haar konijn 20 jaar toen hij stierf. ( maar mijn zus overdrijft wel eens vaker…)

Kortom, een konijn heb je wel een tijdje. En jij moet het zelf dus ook leuk vinden!
Even een opvoedtip tussendoor: maak van het konijnenhok schoonmaken een wekelijkse gezamenlijke klus, die je kind als hij wat ouder is, zelfstandig kan uitvoeren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een konijn!
1) Konijnen zijn groepsdieren, zo’n beest alleen is dus best zielig.  Overweeg er twee aan te schaffen.
2) Zorg dat je zeker weet dat je het gewenste geslacht in huis haalt. Onze twee vrouwtjes konijnen verraste ons met een allerliefst nestje jongen….
3) Een konijn heeft  minstens 2 vierkante  meter leefruimte nodig. En dan bedoelen we per dier! Een handige oplossing voor meer  konijnen ruimte is het slaaphok boven de ren te plaatsen. Daar heb je tegenwoordig echt heel mooie oplossingen voor. Die  staan ook nog eens leuk in je tuin! Een konijnenhok kan echt een eyecatcher zijn.

Andere konijnentips

1) Natuurlijk moet je iedere week het hok schoonmaken! Alle stro en hooi en zaagsel eruit goed uitvegen, desnoods even soppen met een niet giftig schoonmaak middel.
2) Konijnen zijn heel zindelijke beesten: wij gaven onze konijnen een oud afwasteiltje met stro en daar keutelden ze naar hartenlust in. Dat scheelde heel veel schoonmaak!
3) Konijnen kunnen slecht tegen grote temperatuurschommelingen. Haal ze dus niet naar binnen als het vriest omdat je ze zielig vindt! Geef ze meer stro en hooi, en bedek het hok met een oude deken!

lees ook: done by deer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *