Peuter en eten: appel vis

funfood

Funfood : fruit

Peuters eten niet altijd makkelijk hun fruithap.Wedden dat het met deze tips wel lukt?

Dit appel visje is echt geweldig !!!

Even een tip:

Appels hebben de gewoonte om bruin te verkleuren. En dan is je appel hapje ineens een heel stuk minder aantrekkelijk. Nu zijn er gelukkig een hele boel trucs om dat verkleuren tegen te gaan.

We zetten ze op een rijtje:

– besprenkelen met citroensap

–  weken in citroenwater

– of weken in sinaasappelsap

– maar je kan ook weken in 7 up

Dat werkt allemaal prima, maar: je moet het dan wel net op dat moment in huis hebben. De allermakkelijkste en allergoedkoopste manier is: even in zout water leggen.

Ja, je hoort het goed: zout water. Kom op: je hebt zout in huis en je hebt water. Ongeveer 1 theelepel zout op 2 kopjes water (tenzij je reuze mokken hebt, natuurlijk). Een half minuutje laten weken en je houdt je appel fris en geel.

En nee, hij smaakt niet naar zout…Handig he?

O ja de truck werkt ook bij peren en ananas.

Nou de rest van de vis wijst zich vanzelf. Als je hem voor hele kleintjes maakt kan je misschien beter een rietje als graat gebruiken in plaats van de sate-prikker die je nu ziet.

Je kan ook de drie graten in het midden van kaas maken in plaats van appel.

Have fun!

Met dank aan : cutefoodforkids

funfood

funfood: fruit

Maak samen met je peuter een bananen vulkaan !

Lekker, makkelijk te maken, niet duur en redelijk gezond.
Wat heb je nodig :

  • 1 banaan
  • pindakaas
  • kleine mashmellows
  • sprinkels, of gekleurde hagelslag
  • beetje citroensap

Snij de banaan in redelijk grote stukken. Doe ze in een bak, sprenkel er wat citroensap over (dan verkleuren ze niet).
Smeer een beetje pindakaas bovenop elke stukje banaan.
Zet daar een marshmellow op.
Strooi er hagelslag (of wat dan ook overheen).
EET SMAKELIJK.
klik hier voor funfood boterhammen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *