Wat geef je je peuter te eten?

gezonde voeding zonder gedoe

Gezonde voeding zonder gedoe ? zo doe je dat!

Wat geef je je peuter te eten?

Voor het geval het je niet was opgevallen: peuters eten niet zoveel tegelijk.En dat komt niet alleen omdat hun magen nog niet zo groot zijn, ze hebben ook gewoon nog niet het geduld om rustig een hele maaltijd te blijven zitten. Dus de truc is om te zorgen dat wat ze binnen krijgen gezond is.

Tips voor gezonde voeding, zonder gedoe

 • Zoek: multitask voedsel.
 • Als je lekkere eigenwijze peuter maar een ding per maaltijd wil eten, zoek dan voedsel dat meerdere kwaliteiten heeft: kaas geeft proteine, maar ook calcium bijvoorbeeld, pindakaas bevat proteiine en vezels, in volkorenbrood zitten koolhydraten en ijzer.
 • Wees kritisch op wat er gedronken wordt.
  De sapjes bevatten vaak alleen maar water en suiker, daar schiet je dus niet veel mee op. Melk is voedzaam, maar na 2 bekers zit een peutermaag wel helemaal vol. Water is echt een heel goede optie, desnoods water met een scheutje sap voor de smaak.
 • Denk na over snacks.
  Peuters mogen gerust snacken, ze eten weinig aan tafel , maar verbranden gedurende de dag een heleboel energie. Maar geef ze geen zaken als zoete koekjes of zoute chips.Crakers, stukjes wortel, fruit een broodkorst, een soepstengel dat zijn prima alternatieven.Net als rijstcrakers en een banaan
 • Kwaliteit is beter dan kwantiteit
  Je peuter heeft wel een volle maag na 2 witte boterhammen met aardbeienjam, maar heeft zijn lichaam daar ook iets aan? Een beetje minder, maar wel gezond,is echt veel beter!
 • Varieer!!het toverwoord bij gezonde voeding

 • Peuters kunnen zeer standvastig zijn in wat ze wel en niet lekker vinden.Maar dat hoeft voor jou geen reden te zijn, ze dat dan ook maar altijd te eten te geven.Maar wees slim!In de eerste plaats, moet je niet zo blij zijn dat je kleintje iets lust dat jij het dagelijks gaat aanbieden! En met wat je kind wel lust kan je natuurlijk spelen….dol op appel? Dan doen we wat schijfjes appel op een boterhammetje met kaas. Helemaal gek van bananen? Dan gaat er een banaan door de yoghurt…..
 • Maak een einde aan afleidingen.
  Peuters vinden hun speelgoed, de tv jou veel leuker dan de worteltjes op hun bord.
  Zet tv uit en de radio ook, haal het speelgoed uit het zicht en babbel met je peuter terwijl jij jouw bord leeg eet…
 • Bekijk het grote geheel.
  Maak je he-le-maal geen zorgen als je peuter een maaltijd niet of nauwelijks eet. Bekijk eens wat hij gedurende een aantal dagen binnen krijgt. Je zal zien dat hij best genoeg voedingstoffen( gezonde ) naar binnen werkt. Je hoeft tenslotte niet per maaltijd, maar per dag , genoeg voedingstoffen te krijgen.

lees ook: Peuters lusten best groenten

whattoexpect.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *