restjes over ?

restjes niet weggooien

Wat doe je met de restjes??

Het is crisis, dat weten we allemaal. En in een crisis ben je zuinig, dat weten we ook allemaal. Maar ook als het geen crisis is, is het onzin om eten weg te gooien. Daar hebben wij hier bij babyenkind eigenlijk een hekel aan…..

een paar tips hoe je te werk gaat met restjes

1 vries zo snel mogelijk in.

Dus niet “nog even in de ijskast¨, die restjes. Niet uren na de restjes eten van tafel halen en dan in vriezen. Nee, als je bent uitgegeten, pak je dat voedsel wat je wil bewaren in ( dat kan in doosjes maar ook in zakjes) En stop je het in de vriezer. Daarna ga je weer gezellig aan tafel zitten !

2 ontdooi langzaam.

Diepgevroren eten op het aanrecht laten ontdooien, is niet erg verstandig. Het allerbeste wat je kunt doen is het de dag te voren uit de vriezer halen. En dan in de ijskast leggen. Tegen de tijd dat je het wil gebruiken is het ontdooit. Vergeten? Haast ? Gooi het bevroren pakket in koud water, of ontdooi het in de magnetron. Zo eet je je restjes dagen , soms weken later, veilig op.

3 maak kleine porties

Alles in een grote doos in vriezen kan handig zijn.Als je haast hebt , en als je zeker weet dat je dit met zń allen op gaat eten. Maar slimmer is het om de zaken in een-persoonsporties te verdelen. Dan kun je per persoon uit de vriezer pakken wat je nodig hebt. En het ontdooit een stuk sneller! Zet ook gewoon eens verschillende restjes op tafel en laat iedereen nemen wat hij/zij lekker vindt

4 markeer en dateer!

Schrijf op elke zakje en doosje wat erin zit en op welke dag je het in de vreezer hebt gestopt. Echt als alles zwaar bevroren is , zie jij niet meer wat het is . En dat kan zulke onaangename verassingen met zich meebrengen !o heb ik ooit mijn kinderen frietjes beloofd, maar ik ontdooide een zak ( als friet gesneden) koolraap En dan heb je het dus helemaal voor niks ingevroren!
have fun met je restjes!

lees ook Funfood

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *