Stimuleer avontuurlijk eten

alles eten

Eet avontuurlijk en leer je kind alles eten!
Met deze tips gaat je kind zelfs broccoli eten

Zo gaat ook jouw kind alles eten

Heb geduld!

Een gemiddelde kleuter moet nieuw voedsel een aantal keren gezien hebben.Voor hij het risco neemt het in z’n mond te stoppen. En hij moet het 10 tot 20 keer geproefd hebben. Voor hij het ook nog eens lekker gaat vinden. Dus: zet het eten op tafel en laat hem zelf maar beslissen of hij het gaat proberen .
Biedt gewoon meerdere etenswaren aan, aardappels, een boterham, groente en/of fruit, een stukje vlees, zodat er altijd iets is wat gegeten kan worden. Als je 10 keer iets op tafel hebt gezet en hij heeft het nog steeds niet geprobeerd, zet dat gerecht dan gewoon een paar maanden niet op het menu en probeer het daarna opnieuw.

Groot slaat dood

Maak de porties niet te groot.De maag van een peuter is niet groter dan zijn vuist. En hij groeit allang niet meer zo snel als toen hij nog een baby was. ( in feite groeit hij nu 10 keer minder snel). Daarom heeft hij  minder voedsel nodig dan jij denkt! Kleine porties zien er ook gezelliger uit. En een paar lepeltjes van het een of ander zullen je kindś nieuwsgierigheid eerder opwekken dan een heel bord vol onbekend voedsel…Je kind wil best van alles eten, maar vaak niet veel.

Meedenken is mee eten

Betrek je kind in wat er gegeten wordt. Maar denk erom ! Hij is nog klein. Een keuze uit twee is meer dan genoeg.A nders raakt je kind alleen maar in de war. Maar als hij mag zeggen of er boontjes of broccoli gegeten worden.Dan zou hij best wel eens ś avonds die boontjes willen opeten.
Laat hem ook mee helpen in de keuken, een salade waar jij-zelf de tomaatjes doorheen hebt gedaan , smaakt echt beter !Daag je kind uit om in de supermarkt groente of fruit uit te zoeken, wat hij niet kent, maar deze week wil proberen. En zo: langzaam en stilletjes: leert je kind alles eten.

lees ook: Funfood

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *