Peuter en eten mummyboterham

funfood boterhammen

Eet je peuter zijn botterhammetje niet op? Maak funfood boterhammen ! Gegarandeerd lege borden.

Mummyboterham

Voor stoere jongens is een mummyboterham natuurlijk wel het einde! En voor stoere meiden trouwens ook. En als op school iets vertelt wordt over Egytenaren, dan is zoń boterham wel een must…..
Het is redelijk simpel: snij wat dikkere schuine plakken kaas ( zo wit mogelijk, als je kind het lust is geitenkaas natuurlijk ideaal) maar met morzarella moet het ook prima lukken.
Voor het streepje zwart is nori gebuikt, zweewier vel dus. Dat moet je maar in huis hebben en dan moet je kind het ook nog lekker vinden. Voorlopig houden we het op stroop. Stroop en kaas laten zich prima combineren. Over stroop en mozarella zijn we niet zeker. De ogen zijn snoepjes. De appel met het boompje zorgt wel voor een fraai Egypte effect. Ach dat boompje pluk je vast wel ergens bij het speelgoed weg

funfood boterhammen

Funfood boterhammen:

Boterham met een gezicht

een boterham met een gezicht: dat is toch smikkelen en smullen? In elke peuter schuilt een kannibaal. We geven hier twee voorbeelden, maar er zijn er beslist nog meer te verzinnen!!!

Een gezichtsboterham

Eten met je peuter hoeft helemaal geen drama te zijn: wij hebben hier de grappigste boterhammen die je maar kan wensen .
en wat nog veel grappiger is: daar verstoppen we allemaal gezonde zaken in !
Neem bijvoorbeeld deze gezichts-boterham.
De basis is een bruine boterham met eiersalade. Het aller gezondste ( en goedkoopste ) is om die eiersalade even zelf te maken.

Maar goed: soms heb je haast . Hoe dan ook: je moet wel even 1 eitje koken, want anders heb je geen ogen. Nu kunnen we ons voorstellen dat je geen handvol gekookte doperwten klaar het staan: geen nood , gebruik iets anders, rozijntjes heb je zeker wel ! en anders snij je wat rondje augurk. Een augurk heb je toch voor de neus nodig. Voor de mond raad ik een schijf paprika aan, maar werderom : je hebt fantasie genoeg! Slierten wortel voor het haar is natuurlijk leuk en gezond, maar ook geen must, je hebt vast nog wel iets anders . Anders moet je maar krulletjes spuiten met de tube tomatenketchup. Een stuk minder gezond, maar tja….
Hoe dan ook : leef je, het liefst samen met je peuter, uit!

funfood boterhammen

Funfood boterhammen

is je peuter een grote fan van angry birds, maar lust hij geen groente ?
wedden dat het zo wel lukt?
op het plaatje zie je natuurlijk wel heel veel groente : en om eerlijk te zijn : ik zou echt niet al die letters uit gaan snijden. Nou ja, misschien op een verjaardag?
Maar toch kan je in deze boterham stiekem heel wat groenvoer kwijt…

funfood boterhammen

Een kasteel boterham

Ook al doet je peuter nog zo moeilijk met eten wedden dat hij ( of zij natuurlijk ) als een blok valt voor dit overheerlijke eetbare kasteel?
Het beeld spreekt eigenlijk voor zich, maar er zijn nog zoveel variaties mogelijk . Kaas raampjes, een gracht, vlaggetjes op de toren.

funfood boterhammen

Een berenboterham

nou , eenvoudiger kan het niet ! en deze bere boterham is nog redelijk gezond ook !
Gebruik geen boter en in plaats van de jam die op de foto is gebuikt honing ( niet veel gezonder , maar wel een beetje).
Ik denk dat je peuter heel makkelijk zelf het gezicht kan maken…en wat stimuleert nu meer om te eten , als dat je het zelf mag maken??

funfood boterhammen

Funfood boterhammen

De stoplicht boterham.

Een stoplicht boterham kan niemand weerstaan.( En vertel niet verder dat er sla op zit! ) Wat heb je nodig om een stoplicht boterham te maken?
sla
tomaat
wortel
brood, liefst bruin,maar vooruit wit mag voor deze keer
boter( of mayonaise)
een appelboor
In Amerika is het heel gewoon in plaats van boter mayonaise te gebruiken. Hollanders griezelen hier vaak van, maar eerlijk gezegd, het is best lekker. En met al dat groenvoer misschien toch smakelijker dan boter…

Besmeer 2 boterhammen.

Leg op 1 boterham tomaat, wortel, sla.
Boor met de appel boor 6 gaten in de andere boterham.
Leg de gaatjes boterham op de belegde boterham. Snij alles in de lengte door midden
EN….
2 stoplichten : eet smakelijk

funfood boterhammen
funfood boterhammen

Funfood boterhammen

Een boterham met avocado.

Je realisert het je misschien niet : maar peuters eten over het algemeen graag avocado. Je moet er alleen geen tabasco in gooien, maar dat lijkt ons vanzelfsprekend….
hou maak je deze overheerlijke boterham?
gewoon : prak een avocado fijn met eenbeetje citroensap, een beetje zout en peper. Het is het lekkerst op een zuurdesem boterham, maar als dat je te ver gaat : een gewone boterham doet het ook prima,
Leg er wat schijfes appel op. Of peer, mag ook.
Eet smakelijk

funfood boterhammen

Funfood boterhammen

 De indianen boterham!

Neem voor dit onweerstaanbare indiaantje:
een rond casinobrood ( wij zouden zeggen : een bruine)
een plak Ardenner boterhamworst
gebruik voor de mond een sliertje mayonaise.
Voor de oogjes, de haarband en de veren gebruik je je fantasie en wat je verder in huis hebt.
Veren kunnen ook partjes sinasappel zijn,of reepjes banaan, het haarbandje kan je ook van partjes mandarijn maken, of van stroop.
Voor de oogjes zou ik 2 rozijnen nemen, maar 2 nootjes kan ook!
Kortom : leef je uit!
klik hier voor octopus worstjes

funfood boterhammen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *