overgewicht bij kinderen; magere melk drinken helpt niet

overgewicht magere melk

Overgewicht bij kinderen: magere melk drinken maakt niks uit

Ouder geven een kind met overgewicht ( of dat te dik dreigt te worden) bijvoorkeur magere melk of halfvolle melkproducten. Maar onderzoekers zeggen nu  dat ze zich die moeite kunnen sparen. Sterker nog: het werkt tegen…..

Een onderzoek laat zien dat peuters van twee, die volle melk dronken, tegen de tijd dat ze vier jaar oud waren, minder waren aangekomen. Dan de twee-jarigen die magere melk hadden gekregen.

Waarom worden kinderen eerder te dik van magere melk dan van volle ?

De onderzoekers denken dat dat komt omdat de volle melk, de kinderen ook een ¨voller¨ gevoel geeft. Met als gevolg dat ze minder gaan eten ( of snoepen)

De conclusie van het onderzoek is dan ook dat overgewicht bij kinderen niet direct voorkomt uit het gebruik van vette melkproducten. En dat de bezorgdheid dat de obese-epidemie te danken is aan het gebruik van veel vet in het voedsel, niet helemaal terecht is.

Amerikaanse ouders krijgen standaard het advies hun kinderen vanaf hun tweede levensjaar magere melk te geven. Om overgewicht bij hun kinderen te voorkomen Waarschijnlijk is het effectiever ouders het advies te geven om hun kinderen weinig tv te laten kijken en veel te laten bewegen, weg te blijven van zoet drankjes en veel fruit te eten zegt Professor Deboer, die het onderzoek leidde

Bron: dailymail

magere melk

lees ook wat geef je je peuter te eten?
ook interessant voor je: Drinkt je kind koffie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *