Ziekenhuis VS raakt overleden baby kwijt, vermoedelijk met linnen weggegooid

Ziekenhuis VS raakt overleden baby kwijt, vermoedelijk met linnen weggegooid

Het baby-tje Everleigh was veel te vroeg geboren, ze bleef nog twee weken in leven, toen stierf ze in een ziekenhuis in Boston.
De begrafenis ondernemer kwam het lichaampje ophalen voor de herdenkingsdienst, echter wat bleek: het lichaam van Everleigh was weg…”Het stoffelijk overschot is waarschijnlijk met vuil linnen weggegooid.”

De moeder van de baby, Alana Ross is er begrijpelijker wijze helemaal kapot van. Ze heeft haar verhaal vertelt aan de The New York Times.
Ze was totaal overstuur toen het uitvaartcentrums haar belde om te vertellen wat er was gebeurd. “Het voelt”, zegt ze “alsof ze voor de tweede keer is overleden”

Baby Everleigh werd op 25 juli 2020 geboren. Drie maanden te vroeg. Niet al te lang na haar geboorte kreeg ze tot overmaat van ramp een grote bloeding in haar hersenen. Everleigh overleed in de armen van haar moeder.


 Lichaam overleden baby nooit gevonden

Natuurlijk is men opzoek gegaan naar het lichaam van de baby, een patholoog die bij het ziekenhuis werkt, heeft aan de politie vertelt dat hij linnengoed had gezien op een roestvrijstalen dienblad en dat had weggegooid. Hij had het keurig volgens de regels in de zak gedaan die er speciaal is voor vervuild materiaal.

Natuurlijk is de politie toen gaan zoeken bij de schoonmaakdienst. En bij het afvalverwerkingsbedrijf waar het ziekenhuis afval naar toe gaat. Maar de zoektocht leverde niet op wat men wilde. Het lichaam was en bleef onvindbaar. De politie neemt aan dat het lichaam waarschijnlijk naar een van de stortplaatsen is gegaan of verbrand is.

Ziekenhuis aangeklaagd

De ouders van Baby Everleigh hebben inmiddels het ziekenhuis aangeklaagd, ze willen geen geld, ze willen voorkomen dat andere ouders hetzelfde mee moeten maken.

Natuurlijk heeft de directie de ouders haar excuses aangeboden en hebben ze open en transparant willen zijn. Met de rechtszaak in aantocht zeggen ze op dit moment echter helemaal niks.

Het is niet helemaal voor het eerst dat dit in Amerika gebeurt. In 2009 en in 2017 zijn ook babylijkjes verdwenen. In 2017 liep het nog net goed af. Het lichaampje werd terug gevonden in een zak vui wasgoed, die in de wasserette stond.

Lees het hele verhaal op RTL nieuws
en lees: bijna alle ouders liegen wel eens tegen hun kind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *