Ouders dagen zoon voor rechter omdat hij geen kleinkind levert

Geen kleinkind, terwijl hun zoon al zes jaar getrouwd is. Dat vind een Indiaas echtpaar uit Uttarakhand toch echt niet kunnen. En daarom hebben zij hun eigen kind nu voor de rechter gesleept.

De ouders, Sanjeev en Sadhana Prasad, hebben in het verleden al vele gesprekken gevoerd met hun zoon en schoondochter, waarin zij hebben aangegeven dat er nu eindelijk eens nageslacht moet gaan komen. Zij hebben hun zoon alles gegeven zoals zijn opleiding, bruiloft, huwelijksreis en auto. Om dit te doen hebben zij hun spaargeld gebruikt en een lening afgesloten. Al met al kostte het duizenden euro’s en zij krijgen daar niets voor terug, aldus Sanjeev en Sadhana. Zij verlangen er naar om opa en oma te worden en met hun kleinkind te kunnen spelen. Ook vinden zij het pijnlijk dat de omgeving telkens vraagt waarom zij nog geen grootouders zijn, en of er misschien medisch gezien iets mis is. Al met al genoeg reden om een kleinkind te eisen.

Geen kleinkind? Dan compensatie

Het echtpaar heeft nu besloten dat hun zoon en schoondochter binnen een jaar voor een baby moet zorgen en anders willen zij een schadevergoeding zien van 50 miljoen roepies. Dit is omgerekend een bedrag van maar liefst 623 duizend euro.

In India is een dergelijke eis overigens minder bijzonder dan in Nederland. Indiase ouders bemoeien zich sowieso al veel meer met het huwelijksleven van hun kinderen. Zij kiezen vaak de partner en regelen de bruiloft, en de families wonen vaak met meerdere generaties samen in één huis. Om dan ook iets te vertellen te hebben over de komst van kleinkinderen is dan niet meer dan logisch, vinden de ouders waarschijnlijk.

Op 15 mei komt de zaak voor de rechter.

Lees dit ook in de Volkskrant

Of lees hier: Stamcellen via neusdruppels kunnen hersenschade bij baby’s repareren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *