Jongen niet vervolgd voor fatale duw bij Haagse tram

nieuws

het was een ongeluk…

Vorig jaar duwde een jongen van 15 jaar een dakloze man onder de tram, waarna de man overleed. Het leek boos opzet. Het Openbaar Ministerie ( het OM ) heeft nu besloten de jongen niet te vervolgen. Het OM meent dat hem om een ongeluk gaat, dat voor een deel werd veroorzaakt door de agressieve manier van doen van de man, die dronken was.

Wat is er gebeurt?

Vorig jaar in oktober kreeg de jongen, samen met twee anderen, een woordenwisseling met de dronken man op de tramhalte in de Anthony Fokkersingel in Den Haag.
De jongen probeerde de man te negeren en liep bij hem weg. Maar de man bleef hem uitdagen. Dat blijkt uit beelden die het OM te beschikking staan.

het was een ongeluk

Op een gegeven moment maakte de dronken man een beweging die er op leek dat hij de jongen wilde slaan. De jongen reageerde daarop door met een hand de man van zich af te duwen.
De man, die toch al niet zo stevig op de benen stond, wankelde een paar passen achteruit en viel precies voor de tram die op dat moment aan kwam rijden. De man overleefde het ongeluk niet. Uit een reconstructie door verkeersspecialisten blijkt dat de jongen de tram niet eens heeft gezien.
En daarom kan je niet stellen dat hij willens en wetens de man onder de tram heeft proberen te duwen.

Het ongeluk zorgde vorig jaar voor veel ophef en ontsteltenis: het leek in eerste instantie op de man welbewust onder de tram was geduwd.
Mensen betuigden hun medeleven, er werden bloemen gelegd op de plaats ven het ongeluk en er werd een stille tocht gehouden.

 De dag na het ongeluk meldde drie jongens zich vrijwillig bij de politie.
In eerste instantie is er onderzoek gedaan of de jongen die daadwerkelijk geduwd had, niet vervolgd moest worden voor doodslag. Dat is dus niet langer het geval. Het OM benoemt de zaak nu als een noodlottig ongeval.

lees ook vrolijke fontein in Breda is ode aan nagellakheld Tijn

Bron : NOS

l

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *