Mama doet dit jaar een winterslaap door Mieke

winterslaap

Dieren zijn toch fantastische wezens. Ze proppen zich eerst vol met eten en gaan dan daarna een maand of drie slapen. Gewoon alles laten vallen en een lange dut doen. Wel, dat lijkt me nu eens een goed plan! Als mama ga ik dit jaar ook eens een winterslaap inlassen.

Eten en slapen: topcombi

Het vooruitzicht om veel te kunnen slapen, daar zou ik direct voor tekenen. Mijn kids zijn namelijk niet de beste slapers. Ze verzinnen altijd 100 excuses om hun bedtijd nog even uit te stellen. Maar ook ’s ochtends zijn het net hanen, klaarwakker bij het ochtendgloren. Terwijl het voor mij nog midden in de nacht aanvoelt. Ook dat volproppen met eten lijkt me heel aanlokkelijk. Ik ben nogal een snoeper. Na een dag met de kids, vind ik dat ik toch wel een wijntje (of twee) verdiend heb en een grote zak chips. Omdat we allemaal nog in leven zijn!

Mama doet een winterslaap

Maar ik dwaal af. Even een pauze nemen, dat zou eens deugd doen. Of tegen de jongens zeggen: ‘Sorry, mama gaat een paar dagen weken slapen.’

Gelieve je tot papa te wenden!

Want dat is nogal een dingetje. Als ik er ben, dan vragen ze alles aan mij. Papa mag nog naast hen in de zetel zitten of aan zijn bureau, die wordt niet gestoord. Nee, ze komen mij veel liever zoeken onder de douche of op het toilet. Om dan dringend te vragen of een snoepje mogen. Echt een vraag van wereldbelang!

De koude periode overslaan

Het is nu ook koud en nat buiten. Dat maakt alles wat somberder. Het leukste aan de winter is dat het gezellig is. Thuis met lichtjes en warm onder een dekentje. Maar nu de energieprijzen de pan uit swingen, is er ook niet veel aan. Dus weer wakker worden als het buiten wat warmer is, lijkt me perfect.

Wie doet er mee met de winterslaap?

Misschien moeten we een weekend inlassen? Want weken zonder mij, dat komt niet goed (denk ik). Ik weet al een goeie titel: Winterslaap weekend. Wie doet er mee? 😉

Lees ook: De mama die moe is

en lees op BabyenKind van Mieke: balanceren tussen jezelf en het moederschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *