Jonger dan 18 en meer dan een uur op TikTok? Dan heb je pincode nodig 

De beroemde en beruchte app TikTok, zal binnenkort een timer introduceren die ervoor moet zorgen dat jongeren onder de 18 jaar een pincode moeten invoeren, wanneer ze langer dan een uur op TikTok zitten. TikTok is tot dit besluit gekomen omdat ze bakken kritiek kreeg: de app zou verslavend zijn voor jongeren. 

Het werkt als volgt: de timer sluit na 60 minuten het gebruik van TikTok. Maar dan heb je nog een kansje om verder te kunnen TikTokken, namelijk door een pincode in te voeren. Het netwerk zegt dat dit jongeren zal helpen om zich er bewust van te worden dat ze al een hele tijd op TikTok zitten. En dat zou weer moeten helpen om ervoor te zorgen dat jongeren zich gaan realiseren dat deze app wel heel erg verslavend is. Tot nu toe kregen gebruikers wel een waarschuwing, als ze te lang bezig waren, maar konden ze wel gewoon doorgaan. 

En als je niet wil? 

Natuurlijk kunnen jongeren ervoor kiezen om die hele timer niet in te stellen. Maar dan krijgen ze alsnog een melding als ze 100 minuten (ruim anderhalf uur dus) per dag gebruiken. 
Jongeren krijgen ook elke week een overzicht van hun TikTokgebruik. Als ouders/verzorgers een gekoppeld profiel met hun kinderen hebben, kunnen ze ook zien hoeveel tijd hun koeters op TikTok doorbrengen. 

Helpt de timer? 

Een woordvoerder van de Consumenten bond vindt de timer wel een goed plan, maar vraagt zich af of het voldoende helpt. Er is zegt hij een grote rol voor de ouders weggelegd. 

Van de redactie 

Ik denk dat die timer geen ene mallemoer helpt…Wat helpt is strenge en duidelijke ouders. Die ouders zijn zeer gebaat bij wekelijks overzicht van TikTok gebruik. Dat voorkomt zinloze discussies. 
Hooguit krijg je als ouder nog het verweer: “Ja maar, Pietje had mijn telefoon geleend” 

Bron AD, lees daar meer 

Lees op BabyenKind: moeder bevecht ouderschapsverlof
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *