Buik, rug en beenweeën.

beenweeën

Je zou zeggen, weeën zitten in je buik, daar zit tenslotte dat kind ook, maar dat is niet helemaal het geval. Je kunt ook op andere plekken weeën ervaren, zoals je benen en je rug. Dan heten ze ook rug weeën of beenweeën 

Buikweeën 

Buikweeën zijn, zoals gezegd, de “gewone” weeën. Ze beginnen met zich voor te doen als menstruatiepijnen. Kramp in je onderbuik, dat werk. Maar ze worden tijdens de bevalling steeds heftiger. Een wee komt langzaam opzetten, klimt op tot grote en heftige hoogte en zakt dan weer af. 
Hoe verder de bevalling vordert, hoe minder tijd er tussen de weeën zit…

Rugweeën 

Rugweeën zijn reuze vervelend, vraag het mij, ik had ze! Er zit wel een voordeel aan: de weeën waren zo heftig dat ik nog maar een ding kon doen: focussen om hier doorheen te komen. Geloof me, je vraagt je geen tel meer af of je haar nog goed zit en wat ofdat de dokter van je denkt… 

Er zwerven vele tips op het internet, hoe je door die weeën heen komt. Ik deed het volgende: ik sloeg mijn armen om manlief ’s nek (hij is gelukkig erg lang) en telde: eenentwintig, tweeëntwintig, drieën… Het hielp. 

Beenweeën 

Krijg je krampen, of zelfs een tekende pijn in je bovenbenen? Bingo! Dan heb je beenweeën. 

De pijn van het samentrekken van je baarmoeder straalt uit naar je bovenbenen. Beenweeën zijn van alle soorten het lastigste op te vangen. Geen wonder dat vrouwen ze als behoorlijk pijnlijk ervaren. Maar troost je er zin ook genoeg verhalen bekend van vrouwen die dit prima te doen vonden. Ook beenweeën zorgen voor ontsluiting, al voelt dat misschien niet zo. 

Weeënstorm 

Een weeënstorm, het woord zegt het al: alle weeën komen razendsnel achter elkaar en voor je gevoel misschien ook wel door elkaar. Je begrijpt: dat is meer dan pittig. Geneer je niet en geef gerust af en toe een gil, maar zoek wel een methode waarmee jij je op je ademhaling kan concentreren. 
Bij een weeënstorm verloopt de bevalling vaak heel snel, en dat is dan weer een voordeel. 
Soms is het inleiden van de bevalling de oorzaak van een weeënstorm, maar dat hoeft het echt niet te zijn. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *