‘Duwen, schreeuwen, voordringen: wat een aso’s in de dierentuin’

nieuws

De freelance journalist Franke van Hoeve blogt over jaar avonturen met haar gezin, deze woensdag gaat ze naar een dierentuin

 De dierentuin leek een goed idee± het zonnetje scheen, ze waren er al jaren niet meer geweest en dus gingen ze vrolijk op pad.

Eerst maar naar het aquarium, Franke wist zich nog te herinneren dat daar haaien zwommen. Haar zoontje van zeven, Olle vond het prachtig.
Een medewerker van de dierentuin liep langs en vertelde dat hij zo de roggen ging voeren. Dat wilde de kinderen zien en dus liepen ze mee.

Andere mensen in de dierentuin

De medewerker zei tegen de kinderen dat ze in de cirkel moesten blijven en pakte een handvol blubbervisjes. Twee andere kleine kinderen sprongen de cirkel in en maakte het nodige misbaar. De vader bleek even verderop te staan met een bak koffie, die hij zo ongeveer omkieperde in het aquarium.

Ze gingen naar de krokodillen, waar het erg rustig was, zodat de kinderen op hun gemak die beesten konden bestuderen. Tot….een krokodil zijn bek wijd open deed. Dat wilde iedereen zien en  – wat erger was –op de foto zetten.

En zo werd hun jongste van zeven bijna onder de voet gelopen. De oudste stond klem tussen de krokodil en de groep fotograferende bezoekers.
Ze schatte zelf in dat ze op zeker 14 camera’s stond.

Bij de giraffen gooide een kind een boterham met kaas in het hok, gelukkig pikte een vogel de boterham mee, voor de giraffe hem kon pakken. De drie gillende kinderen die de boterham naar de giraffe hadden gesmeten dropen af: nu vonden ze er niks meer aan.

Met veel plezier keek de hele familie de rest van de dag naar alle dieren die een dierentuin te bieden heeft, maar uiteindelijk vonden ze, is de mens toch het vreemdste dier

Maar de raarste dierensoort die we er zagen, waren toch echt wij mensen zelf.

Lees het hele artikel op RTL

meer nieuws lezen? lees 15 jaar na het verdwijnen van Maddie Cain

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *