Vijftien jaar na verdwijning Maddie McCann zijn haar ouders ‘nog hoopvol’ dat mysterie wordt opgelost

Vijftien jaar geleden hield de verdwijning van Maddie McCann de wereld in zijn greep. Ze was nog maar een peuter toen ze verdween tijdens een vakantie in Portugal. Maddie sliep in dezelfde kamer als haar 2-jarige tweelingbroer en -zus terwijl haar ouders met vrienden aten in een nabijgelegen restaurant. Bij terugkomst was hun oudste dochter spoorloos verdwenen. Het leidde tot een enorme internationale zoektocht, en Madeleine’s foto was overal te zien. Na 14 maanden waarin er maar weinig vordering was en zelfs de ouders zelf beschuldigd werden, werd het onderzoek toen gesloten door de Portugese politie. Vijf jaar later werd het toch weer heropend.

Vorderingen in zaak verdwijning Maddie McCann

Er lijken vorderingen te zijn in de zaak. Recent is er een nieuwe verdachte officieel beschuldigd. Vanwege Portugese privacywetten is zijn naam niet genoemd, maar het lijkt te gaan om een Duitse pedofiel, Christian B. Duitsland zegt al langer bewijzen te hebben dat hij er iets mee te maken heeft, maar tot nog toe had Portugal hier niets mee gedaan. Dat hij nu wel als officiële verdachte wordt gezien heeft vermoedelijk te maken met de verjaringstermijn in Portugal. Die is namelijk 15 jaar, precies het aantal jaren dat Maddie nu vermist is.

De ouders van Maddie McCann zijn dankbaar voor de Britse, Portugese en Duitse politie, die blijven onderzoeken wat er in 2007 in het zuiden van Portugal gebeurd is. Op de website die opgezet is om aandacht te vragen voor Maddies verdwijning schrijven zij: ‘Ongeacht de uitkomst, Madeleine zal altijd onze dochter zijn en er is een echt gruwelijke misdaad gepleegd. Het voelt niet moeilijker dan alle andere jaren, maar ook niet gemakkelijker. Het is een erg lange tijd.’ Ooit hopen zij antwoorden te krijgen. Want, zo zeggen ze: ‘De onzekerheid maakt ons zwak, kennis en zekerheid geven kracht, en daarom is onze behoefte aan antwoorden, aan de waarheid, essentieel.’

Bron: AD

Lees ook: We gaan massaal, maar waarom vinden ouders bezoek aan consultatiebureau soms zo moeilijk?

L

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *