Internationale verjaardagen

verjaardagen

Verjaardagen: overal anders en soms hetzelfde…

Moe, maar uiterst voldaan ben ik weer thuis op de boot in Spanje. Vorige week vloog ik namelijk bizar vroeg in de ochtend naar Noorwegen. Zoonlief en kleindochter (6) hadden een weekje voorjaarsvakantie en ze hadden allerlei plannetjes bedacht waarbij oma niet mocht ontbreken. Ik was wel te porren voor een heleboel gezelligheid!

Precies een jaar geleden vierde ik vakantie op Bali, terwijl zowel mijn dochter als schoondochter zwanger waren. Tja… de reis was geboekt vóórdat de zwangerschappen bekend gemaakt werden. Ik hoopte van harte dat de kindjes ‘op tijd’ geboren zouden worden zodat ik razendsnel in het vliegtuig zou kunnen stappen. Maar ze besloten allemaal (mijn dochter kreeg er twee tegelijk) zo’n vijf weken te vroeg te komen. Ik werd binnen 28 uur drie keer oma en ik vertelde ‘t tegen iedereen die ik tegenkwam!

Dat betekent nu dus drie keer een eerste verjaardag! Alexander in Noorwegen was zaterdag jarig en mijn dochter in Nederland vierde de verjaardagen van de tweeling Liam en Jack én van de 3-jarige Benjamin de dag daarna. Ik zette de wekker die zondag op 01.00 uur ‘s nachts en nam weer een bizar vroege vlucht. Van Oslo naar Valencia met een tussenstop van negen uur op Schiphol, zodat ik ook het Hollandse feest kon meevieren. Ik vond ‘t slim geregeld.

‘s Lands wijs, ‘s lands eer… Het was leuk om de verschillende manieren van verjaardag vieren te zien. In Noorwegen druppelde de visite rond half 4 binnen en iedereen legde zijn nog ingepakte cadeautje neer. Niemand feliciteerde elkaar, dat schijnt echt heel Hollands te zijn. Een half uurtje later zaten we met elkaar aan de warme maaltijd in de rijkelijk versierde woonkamer. Een doodnormale etenstijd in het hoge noorden.

Taarten !!!

Daarna kwamen de taarten tevoorschijn. Nee, niet één verjaardagstaart, maar wel zes verschillende! Mijn schoondochter is namelijk een fantastische taartenbakker. Merengue, amandel, cheesecake, brownie, kaneel bolletjes en natuurlijk die prachtige taart met één kaarsje er op. Van die laatste mocht Alexander z’n handjes in een mini versie zetten. Vlak voordat alle familie en vrienden twee uurtjes later weer naar huis gingen, werden de cadeautjes uitgepakt.

Verjaardagen in Nederland

En dan de Nederlandse verjaardagen… Veel klapzoenen en cadeautjes, die direct bij binnenkomst van de visite werden uitgepakt. Benjamin had ‘t er maar druk mee, want vanzelfsprekend hielp hij zijn kleine broertjes ook. Tijd voor taart! Mijn dochter presenteerde iedereen heerlijke bladerdeeg schelpen met room en vers fruit. De jarige jobjes kregen ieder een prachtig versierd vegan taartje, gemaakt door een goede vriendin van mijn dochter. En yep, daar mochten nét als in Noorwegen de handjes in!

vegan taartje

Het einde van het feestje heb ik jammer genoeg niet meegemaakt, want ik moest weer tijdig op Schiphol zijn. En eind dit jaar? Dan probeer ik in Thailand te zijn om de verjaardagen van m’n kleinkinderen Nathan (8) en Mali (3) mee te vieren!

lees ook eens: kinderverjaardag in Blijdorp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *