Gezonde leefstijl en zwanger worden

gezonde leefstijl

Wanneer je zwanger wil worden, moet je een gezonde leefstijl hanteren. Dat vertelt iedere arts, ieder magazine, alle boeken en alle blogs je….

Ik trek daar toch mijn wenkbrauwen bij op. En denk: “wat een onzin” Een gezonde leefstijl als je zwanger wil worden?? En daarna gaan we weer bankhangen en chips eten of zo??

Wake up lieve (aanstaande)moeders

Het moederschap is bepaald niet voor watjes. Het is een 24-job zonder vakanties. Wanneer ze de deur uit zijn, worden de inspanningen significant minder. Echter je blijft moeder en dus sta je altijd op standje alert…(geloof me)
Is dat allemaal erg? Echt niet. Tenminste ik vind het moederschap nog altijd het mooiste wat me is overkomen in mijn leven. Maar je hebt er wel conditie voor nodig.

Een gezonde leefstijl voor moeders

Een gezonde leefstijl is dus altijd belangrijk (oké dat wist je ook wel) en niet alleen om zwanger te worden, maar ook om moeder te zijn. Niet alleen omdat het gewoon prettig is je fit te voelen, maar ook omdat je je kinderen het goede voorbeeld wil geven. (oké dat wist je eigenlijk ook wel)

Hoe kom je aan een gezonde leefstijl?

Laten we eerlijk zijn: een gezonde leefstijl is in het begin veel lastiger dan een ongezonde. Het is dus zaak het zo aan te pakken dat je de gezonde stijl prettiger gaat vinden dan de ongezonde.
En dat is een kwestie van uitproberen. Wat werkt voor jou en wat niet. Ik kan je bijvoorbeeld wel vertellen, wat voor mij prima werkt, maar dat hoeft voor jou de oplossing niet te zijn.

Tips

Samen is altijd makkelijker dan alleen.
Het is echt heel lastig om – zeg maar – van de chips af te blijven wanneer je partner gezellig naast je zit en een zak leeg eet…
Samen overleggen is heel belangrijk.

Nooit is een naar woord.
Wanneer je het gevoel hebt dat je nooit meer een wijntje of een koekje mag eten, geef je het snel op. Onder het motto: ”ach voor een keertje” snoep je zo weer het klokje rond. Sta jezelf momenten toe waarop je wel een koekje of een wijntje of waar je ook maar zin in hebt mag. Let op! Voor roken geldt dit niet!!

Heb een beetje geduld
Het duurt vaak even voor je de prettige effecten merkt van een gezondere levensstijl. Als het zover is, wordt het een stuk makkelijker om het ook vol te houden! De eerste maand is vaak toch afzien. Maar wat is nu een maand?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *