Kinderfeestje. Ideeen voor een spetterend feest thuis

kinderfeestje

Heb je er meer dan genoeg van om de zoveelste moeder te zijn die voor het kinderfeestje naar Ballorig vertrekt?


Durf je niet meer naar het zwembad om een kinderfeestje te geven, sinds de buurjongen daar zijn tand brak?
Of vind je al die kinderfeestjes buiten de deur gewoon duur en lastig te organiseren  ( je hebt tenslotte altijd twee auto’s nodig om er te komen) ?

Lees dan al mijn tips voor een waanzinnige kinderfeestje binnens en buitenshuis.

Naar buiten waar de vogeltjes fluiten! Kinderfeestjes in het park

Sorry deze tip is alleen van toepassing voor verjaarspartijtjes in een redelijk warm jaargetijde.
Toen de kinderen klein waren, waren wij klein behuisd. Niet echt de ruimte om zo’n zes a zeven kinderen rond te laten rennen.

Ga naar het park! 4-6 jaar

Zoek in het dichtsbijzijnde park een leuk grasveld uit, dat een beetje beschut ligt. Daar breng je voor het feest begint alles naar toe wat je maar nodig kan hebben. Dat is even sjouwen, maar als je het met z’n twee-en doet, ben je meestal in 2 lopen klaar.
Parkeer je partner bij de spullen, neem de jarige bij de hand en loop naar de ingang van het park. Daar heb je de ouders gevraagd hun kind te droppen. En ook om ze daar twee uur later ook weer op te halen.
(Let op dit heeft ook het enorme voordeel dat moeders niet kunnen blijven plakken).

Spelletjes: in het park heb je heerlijk de ruimte om alle ouderwetse kringspelen te doen. (die hoef ik niet uit te leggen). Denk ook aan spelletjes als estafette-lopen, met een bal een fles met water omtrappen, en de hindernissenrace met 3 benen!

Tip: na ieder spelletje zet je de kinders in een kring en ga je rond met iets lekkers en/of iets te drinken. Zo keert de rust na een opwindend spelletje heel snel terug en zijn ze klaar voor het volgende spel.
Tip: wissel hele drukke spelletjes af met conctratiespelletjes.

Ga naar het park 7-10 jaar

Voor een van de beste kinderfeestjes ever, hebben manlief en ik een enorme berg snoeihout verzameld. ( De tuin was gelukkig aan een snoeibeurt toe en de buren hielpen graag mee)
Dit hout brachten we naar – een ander – park, een met behoorlijk wat bomen. We deden dat de avond voor het partijtje en het was even spannend of ons hout er nog zou liggen.
We verzamelden de kinderen weer bij de ingang, marcheerden naar de houtopslag en – gelukkig – het lag er nog. De kinders kregen taart en limonade, daarna werden ze in twee groepen verdeeld en kregen de instructie: Bouw een hut!


Na meer dan een anderhalf uur bouwen, waren de hutten klaar. Iedere groep kroop in de hut, ze pasten er allemaal net in ! Tijd voor de tweede ronde limonade en taart. We maakten foto’s voor later.
Het was zo leuk, dat de gasten ons vroegen de hut nog even te laten staan, ze wilden hem aan hun ouders laten zien. Een aantal ouders zijn ook inderdaad gaan kijken. Een paar dagen later hebben we de takken netjes in het bos gelegd.

Tip: twee kluwens touw en twee scharen zijn handig.

Speurtocht met opdrachten 7-10

Geen kinderfeestje zonder speurtocht, zeg ik altijd.De mogelijkheden om speurtochten gek, leuk en anders te maken zijn legio.
Je kan briefjes ophangen, je kan een “schat”kaart tekenen ( niet vergeten die met thee en een aansteker oud te maken) je kan de instructies alleen omschrijven.
Speurtochten worden nog veel leuker van opdrachten. Zo liet ik de gasten van mijn kinderfeestje ooit aanbellen bij een collega, die ze een liedje liet zingen. Je kan ook ergens iets verstoppen wat gevonden moet worden. En wat denk je van de opdracht: bel dit nummer en vertel welk geluid je hoort? (dat is dus het telefoonnummer van je vriendin die luidkeels KUKELEKUUUU brult) Kinderen van 10 jaar kunnen ook best ingewikkelder opdrachten aan als schrijf een rijm van 4 regels over…

Ik hoop dat ik jullie geiinspireerd heb, tot het geven van kinderfeestjes die niks kosten en geweldig leuk zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *