De zoektocht naar een nieuwe sport

nieuwe sport

Sporten is belangrijk, goed voor de motorische ontwikkeling van je kind, maar ook voor de sociale ontwikkeling. Maar aan iedere sport zit wel een kostenplaatje.
Met de oudste ging ik babyzwemmen en later ging ze naar peuterdans. Eenmaal op de basisschool wilde ze, na een middag mee doen met pietengym in de sporthal, op gym. Dat heeft ze een kleine twee jaar gedaan. Toen was het tijd voor zwemles.

1 sport tegelijk

Omdat  zwemles best intensief is, besloten wij, 1 sport tegelijk aan te houden voor onze kinderen. We hadden met onze dochter afgesproken, dat als ze haar zwemdiploma’s A en B had, ze zelf een sport mocht kiezen. Dat kon zijn, doorgaan voor C,  maar een andere sport mag ook.  
Het duurde ruim 1,5 jaar voordat ze haar A diploma had en daarna nog een half jaar, toen sleepte ze haar B diploma binnen. Wat was ze trots en wij uiteraard ook. Nu was het tijd voor iets nieuws.
Helaas gooide ‘het virus’ roet in het eten. Want nog geen twee dagen nadat ze had afgezwommen, werd er een nieuwe lockdown afgekondigd. Dus voorlopig even geen nieuwe sport.

een nieuwe sport wat gaat ze kiezen?

Ze heeft de afgelopen weken wel kunnen nadenken wat ze graag wil doen.  Het lijkt haar leuk om volgende winter schaatsles te volgen. Iets wat ik vroeger ook lang heb gedaan.  Of wil ze papa evenaren en gaan leren handboogschieten? Niet echt een voor de hand liggende sport voor een 8 jarige, maar wel leuk natuurlijk.
Inmiddels zijn er weer wat versoepelingen, die het zoeken naar een nieuwe sport wat makkelijker maken. Maar onze 8 jarige dochter is er nog niet over uit wat ze wil.
Op dit moment twijfelt ze tussen paardrijles of toch weer terug naar de gymvereniging in ons dorp, waar ook dansles wordt gegeven.
We gaan een paar proeflessen inplannen en dan kan ze daarna kiezen.  
Met de middelste, die net 5 jaar is, willen we nog even wachten met zwemles. Hij wil nu ook graag op gym.
Wat we onze kinderen vooral willen meegeven bij het kiezen van een sport, is dat ze iets doen waar ze plezier in hebben. Je hoeft niet de beste te worden. Het is gewoon fijn om actief bezig te zijn en te ontspannen.

Wat voor sport doet jouw kind?

Meer lezen over dagelijks leven van mamajezz? Kijk dan eens op mijn eigen blog. Mamajezzblog

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *