Hoeveel tijd kost het om aan het moederschap te wennen ?

moederschap

Hoeveel tijd kost het om aan het moederschap te wennen.

Omdat naar alles onderzoek wordt gedaan, is ook onderzocht hoeveel tijd het ons kost om aan het moederschap te wennen. En de onderzoekers hebben zich er echt niet met een Jantje van Leiden van afgemaakt.

Dus lees dit aandachtig, vooral als je je wanhopig afvraagt of je ooit aan het moederschap zal wennen… ( en je stiekem denkt dat dit niet het geval zal zijn )

Troost je: in gemiddeld 4 maanden en 23 dagen ( ja wij zijn exact en roepen niet 5 maanden ) ben je helemaal gewend aan het moederschap. En is het alsof je nooit anders hebt gedaan! Dat lijkt best lang, maar dat is het natuurlijk niet. Je moet niet vergeten je blijft de rest van je leven moeder. EN dan zijn bijna 5 maanden, helemaal niks!

Na die 4 maanden en 23 dagen herken je de huiltjes van je baby. Hij is moe, hij heeft honger.. En dat scheelt een heleboel stress….Want tot die tijd heb jij dus lopen stressen: wil hij eten, wil hij een luier, wil hij op schoot??

57 procent van de ondervraagde moeders, gaf eerlijk toe, die eerste paar maanden van het moederschap niet bewust beleefd te hebben. Ze hebben zich te veel zorgen gemaakt. En zich te vaak zich afgevraagd of ze hier wel aan konden wennen.Of ze dit wel leuk vonden….

Twee op de drie moeders hadden huilbuien van de zorgen.

47 procent was verbaasd over de tijd die het kostte om in het moederschap te groeien. 60 procent dacht in tijd wel eens dat moeder zijn voor hen onmogelijk was.

En wat echt opvallende was:  maar 30 procent praatte daar over met vrienden of familielid. Kennelijk vinden we dat moederschap vanzelf moet komen. En dat je daar niet je zorgen over uit mag spreken. Een gemiste kans, vinden wij: Want praten lucht op!

20 procent van de moeders had de indruk dat de vader zich veel sneller aan de situatie kon aanpassen. En was daar wel enigszins jaloers op.

Achteraf bekeken wilde zes op tien moeders  dat ze zich wat minder zorgen had gemaakt, omdat ze daardoor ook veel van het moederschap gemist hebben.

lees ook: als papa de babyblues heeft

 moederschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *