Een kinderverjaardag vieren in Blijdorp

blijdorp

Vorige week zijn we nog in Blijdorp geweest om mijn zoontje zijn kinderverjaardag te vieren. Maar helaas zijn o.a. dierentuinen sinds afgelopen zondag, 19 december, weer gesloten tot tenminste 14 januari 2022. Je kunt Diergaarde Blijdorp altijd nog een warm hart toedragen door bijvoorbeeld één of meerdere loten te kopen voor de Blijdorp-loterij! De trekking is op 13 januari 2022 en je kunt héél veel leuke prijzen winnen, zoals hotelarrangementen, dinerbonnen, complete kinderfeestjes, (familie)fotoshoots.

de Blijdorp loterij

De opbrengst van de Blijdorp-loterij maakt dit jaar de olifanten blij. Het draagt niet alleen bij aan essentieel onderzoek, maar ook aan de huisvesting van de olifanten. Diergaarde Blijdorp wil hun huidige verblijf flink uitbreiden om ook een bullengroep te kunnen huisvesten. En de Aziatische olifanten ook meer variatie en keuzemogelijkheden geven. Met een kudde kinderen heb ik vorige week het olifantenverblijf in Blijdorp nog bezocht in tijdens het vieren van mijn zoontjes kinderverjaardag.

Ik doe ook mee met de loterij. Niet alleen voor het goede doel, maar ook om mijn zoontje kans te laten maken om dierverzorger voor een dag te worden. Hij houdt ontzettend van dieren en wil later dierenverzorger worden. Zelf zegt hij dat al te zijn. En dat is ook wel een beetje zo, want hij verzorgt onze katten met veel liefde. Waar ik zelf nog wel eens uitstelgedrag wil vertonen, schept hij zonder enige weerstand spontaan alle poep uit de kattenbakken.

de Rotterdamse kortingspas

Samen gaan we graag naar Blijdorp. We hebben er zelfs een abonnement, die konden we met 50% korting aanschaffen via de Rotterdampas (dat is een handige kortingspas voor Rotterdammers en inwoners van de gemeenten Capelle a/d IJssel, Delft, Gouda, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Schiedam, Vlaardingen, Waddinxveen en Zuidplas).

Het leuke van een Blijdorp abonnement voor kinderen is, dat je op één abonnement maximaal 5 kinderen mee kunt nemen. Ik heb maar één kind en dacht meteen: die optie gaan we gebruiken als we zijn kinderverjaardag gaan vieren in Blijdorp. Natuurlijk kun je een georganiseerd feestje boeken, maar één van de voorwaarden is dat je kind tussen de 6 en de 12 jaar is. En mijn zoontje werd 5 jaar. Bovendien vind ik: een kinderhand is al gauw gevuld (in tegenstelling tot mijn portemonnee). En het bezoek an sich is voor kinderen al een feest, dus ik bedacht zelf wel hoe we de dag in zouden gaan vullen.

Tips om een kinderverjaardag in Blijdorp te vieren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijdens ons vorige bezoek, kochten we alvast ansichtkaarten (als uitnodigingen) in het winkeltje van de ‘Vrienden van Blijdorp’. Deze vrienden ondersteunen de Diergaarde met geld en goede wil. Alles wat je in dit winkeltje koopt, gaat naar die dieren. Dus met de aankoop van onze ansichtkaarten hebben we eigenlijk nieuwe verblijven voor de dieren gekocht. We namen plattegronden van de dierentuin mee voor de vier vriendjes van mijn zoontje en stopten die bij de ansichtkaart in de envelop. Dit gaf alvast wat voorpret voor de kinderen, omdat ze alvast hun lievelingsdier op konden zoeken, zoals we vroegen in de uitnodiging.

Ik zou een dobbelsteen meenemen en elk kind een nummer geven. Zo konden we de hele dierentuin rond ‘d(h)obbelen’, op zoek naar de lievelingsdieren van iedereen. Maar die heb ik achteraf eigenlijk helemaal niet gebruikt. Ik liet de jongens vooral hun eigen gang gaan. Dit is ook meteen dé tip die ik aan andere ouders wil meegeven die besluiten om een kinderverjaardag in Blijdorp te gaan vieren: bemoei je zo min mogelijk met de kinderen/laat ze onenigheid zelf oplossen. Eén van de jongens rende in het begin de hele tijd weg. Het enige dat ik zei was tegen de andere kinderen: “we moeten weer even wachten totdat we compleet zijn”. De jongens riepen hem en zeiden zelf tegen hem dat ze het niet leuk vonden dat hij steeds wegrende. Op een gegeven moment zei de wegrenner uit zichzelf sorry tegen de anderen en bleef vervolgens gewoon bij de groep.

polsbandje

Overigens had ik aan het begin van de kinderverjaardag in Blijdorp alle kinderen een polsbandje omgedaan met mijn telefoonnummer erop en ze instructies gegeven wat ze moesten doen als ze me kwijt zouden raken. Oh en ze hadden allemaal hun eigen rugzak met lunch meegenomen, zodat ik drukte in restaurants kon vermijden. We aten gewoon ergens op een bankje. Ik had voor de zekerheid in de lengte opengeknipte vuilniszakken meegenomen, voor als de ondergrond nat zou zijn, maar we vonden een beschutte plek onder een afdak.

Het enige waar ik eigenlijk tegenop zag was: wat als ik naar de wc moet? De oplossing was: de hele groep ging ook verplicht plassen, of ze nou moesten of niet. En dat vond ik best een goeie van mezelf, want zo bleef de hele kudde bij elkaar. En riep ook niet de één na de ander dat ie moest plassen tijdens onze zoektocht naar krokodillen, tijgers, gorilla’s en natuurlijk de olifanten.

Dus deze kinderverjaardag in Blijdorp was een groot succes. Als er een prijs in de loterij zou bestaan om kinderverzorger in Blijdorp te worden, dan wil ik die graag winnen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *