Ik ga op vakantie en neem mee

Ik ga op vakantie


Vele van jullie zullen als je de titel leest denken aan het spelletje wat vroeger veel werd gespeeld.
Omste beurten een voorwerp opnoemen wat je mee zou nemen en dan alles onthouden wat je voorgangers hebben gezegd. Vroeger was ik er best goed in maar tegenwoordig is mijn geheugen niet meer zo goed.

De vakantieperiode is aangebroken en dan ontstaat al gauw de vraag: ik ga op vakantie en neem mee?
Ik ben gek op papieren lijstjes maken en die af te vinken.
Wat je mee moet nemen hangt al gauw af wat voor soort reis je gaat maken. Ga je kamperen of ben je meer fan van een luxe all inclusief vakantie?

Vliegvakantie?

Reis je met het vliegtuig vanaf Schiphol? Mijn advies: neem zo min mogelijk mee.
Probeer met handbagage te reizen want de koffers die in het ruim moeten komen of veel al niet aan of bij terugkeer krijg je hem (nog) niet terug. Op tiktok zijn vele filmpjes van honderden koffers die opgestapeld staan door het gebrek van personeel op de bagage afhandelingsafdeling.
Reis je nou wel met een koffer die in ruim gaat? Ik zou een airtag (voor iphone) of andere tracker in mijn koffer doen. Dan kan je in ieder geval zien waar je koffer terecht is gekomen.

Wat neem ik dit jaar mee op vakantie?

Wij gaan dit jaar op vakantie met de auto naar Italië. Ik neem alleen eten mee voor onderweg en paar kleine boodschapjes. Ze verkopen daar alles dus ik ga echt geen zak aardappels meenemen. Ik ben sowieso niet echt van het koken op vakantie. Verheug me nu al om mijzelf helemaal klem eten aan pasta, pizza, ijsjes en lekker stukje vis met salade. Naast kleding, schoenen, beddengoed en wat hammandoeken nemen we wat spelletjes en boeken mee. Yathzee spelen we elke vakantie en tegenwoordig kan Dax ook Uno spelen dus die gaat ook mee. Het plan is vooral veel zwemmen en wat dorpjes/steden te bezichtigen.

Het doel (van mijn man) is niet veel mee te nemen maar mijn motto is: zolang het in de auto past (en wij hebben een zeer ruime auto) kan het mee. Geen stress welke schoenen wel/niet mee mogen zolang het past vul ik de tas en kies ik daar wel. Oh wat echt mee MOET is mijn eigen hoofdkussen. Ik vind slapen op een kussen met andermans zweetgeuren erin niet te doen. Reminder: neem hem deze keer ook mee terug! Vorige keer was ik hem vergeten en heb ik hem op laten sturen met de post.

Laat verwachtingen thuis


Wat ik vaak merk is dat ouders allerlei verwachtingen hebben van de vakantie en er vanuit gaan dat de kinderen dezelfde verwachtingen hebben. Regelmatig hebben kinderen hele andere ideeën over de vakantie en hoe deze dagen in te vullen. Sommige kinderen zijn erg gehecht aan hun eigen kamer en spulletjes. Dan is een kille hotelkamer niet per definitie een leuke plek.
Fijn dat jullie allerlei prehistorische gebouwen willen bezoeken, maar sta niet gek te kijken dat jouw kind er geen bal aan vindt en liever bij het animatieteam had willen blijven voor een Tiktok Challenge.

Natuurlijk “moeten” kinderen op vakantie ook wel eens dingen doen die ze minder leuk vinden. Maar mijn advies is echt: verwacht niet dat jouw kind de vakantie exact wilt invullen zoals jij dat wilt.
Wees niet verrast dat een kind verveeld in een stoel hangt met zijn/haar mobiel in de hand.
Jij leest graag een boek en zij willen vooral goede Wifi-verbinding. Mooiste is als er ruimte is voor ieder zijn vakantiewensen. En dan maar hopen dat niemand heimwee krijgt want dat is zo een akelig gevoel.

Misschien is het goed de vraag juist om te draaien.

Ik ga op vakantie en neem NIET mee;

 • Mijn werkmail, als het lukt, probeer die mailbox dicht te laten. Echt even tijd voor jezelf en elkaar. Geldt ook voor een werktelefoon.
 • Fotocamera, die sleep ik elk jaar mee om vervolgens alle foto’s met mijn mobiel te maken
 • Dat dat ene kledingstuk waar je over twijfelde, de ervaring leert dat je die dan toch niet gaat dragen.
 • Bergen speelgoed voor de kinderen, ze vermaken zich met mooi weer vaak buiten en een klein beetje speelgoed is genoeg.
 • Hoge eisen voor de pubers, het is ook hun vakantie laat ze die ook invullen met wat zij leuk vinden
 • Zakken aardappels, pindakaas, hagelslag en andere etenswaren. Joh maak je niet te druk er is genoeg ander eten te koop
 • Laat verwachtingen thuis van de meest perfecte vakantie. Je zult net pech hebben met het weer of luidruchtige buren, 4 uur in de rij staan bij Schiphol, een verdwenen koffer. Dingen gaan soms mis, dat is balen, maar meestal zijn er oplossingen of aanpassingen. Probeer het voor lief te nemen.
 • (schoon)Ouders een uitzondering daargelaten, maar laat ze lekker thuis de planten water geven, maar op vakantie kan ik best zonder ze.


  Ik wens jullie een fijne vakantie en ik ben benieuwd wat je juist wel of niet meeneemt.

  Groetjes Kaat
 • Lees ook van Kaat geef maar een klap terug


Benieuwd naar meer kronkels/krabbels van mijn hand?
Op mijn pagina Kaat Krabbelt en Facebook Kaat Krabbelt laat ik je meekijken in mijn leven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *