De magie van de 1e verjaardag

1e verjaardag
de eerste verjaardag ; drie keer verschillend

Met alweer de 3e verjaardag van mijn jongste ik het vooruitzicht, vond ik het een mooi moment om eens terug te blikken op de 1e verjaardag van mijn drie kinderen. Want hoewel iedere verjaardag altijd weer speciaal is, vind ik dat die 1e verjaardag toch wel iets magisch heeft.

Kleine baby’s worden groot

Wat een jaar geleden nog zo’n klein en hulpbehoevend baby’tje was, is uitgegroeid tot een dreumes die kan zitten, kruipen, eten, spelen,brabbelen en misschien al zijn eerste stapjes doet.

Terwijl jij stiekem een traantje weg pinkt, omdat je nog even terugdenkt aan je zwangerschap en bevalling, geniet de dreumes van alle aandacht die hij krijgt.

Het besef dat jouw kleine baby nu toch echt geen baby meer is. Vanaf nu heb je een dreumes in huis.

De eerste verjaardag een nijntje taart

Bij de eerste verjaardag van mijn dochter, werd meteen een nieuwe traditie in het leven geroepen; samen met mijn beste vriendin maak ik zelf de verjaardagstaart. De eerste taart die we maakten was een Nijntje taart.

Ik maakte uitnodigingen met daarop een foto van mijn dochter en een schattig gedichtje.

Omdat we thuis midden in een verbouwing zaten, vierden we haar verjaardag bij mijn schoonouders thuis. Iets wat ik eigenlijk niet zo leuk vond, die speciale eerste verjaardag hoor je thuis te vieren. Maar we maakten er het beste van en versierden zowel de woonkamer bij ons thuis als die van mijn schoonouders.

Verjaardagen vieren wij nooit heel groot. Alleen de naaste familie en vrienden komen.

De visite kwam na haar middagslaapje, iedereen tegelijk.

Ze werd verwend met cadeaus, at heel netjes haar eerste stukje taart en een vriendin maakte veel foto’s en filmpjes.

Nadat alle visite weg was, hebben we opgeruimd en gingen we naar huis met een tevreden dreumes, die in de auto in slaap viel.

1e verjaardag

De 1e verjaardag van mijn zoon was ongeveer het zelfde, maar deze keer gelukkig wel bij ons thuis. De oudste leefde er al weken lang naar toe, we kochten samen een cadeautje voor haar broertje. Mijn vriendin kwam weer om te helpen met de taart, voor het eerst in 4 jaar mochten we een jongens taart maken. Het werd een boerderij taart. Mooi in het thema van zijn verjaardagscadeau, een looptrekker.  Ik maakte weer uitnodigingen ,met een foto van hem er op.

Hij was ontzettend verkouden en daardoor niet zo fit. De visite kwam terwijl hij nog lag te slapen. Toen iedereen er was, kreeg hij taart en cadeautjes. Ondanks zijn gesnotter, genoot hij van de aandacht.  En aan het einde van de dag ging hij tevreden naar bed.

Zo’n feestje is best intensief voor kleintje.

De eerste verjaardag van nr 3

Deze week wordt de jongste 3 jaar! En stiekem denk ik nog steeds even terug aan zijn geboorte en aan zijn 1e verjaardag. Maar ik geniet er ook van,  dat hij nu zelf al een beetje naar zijn verjaardag toe leeft. Hij wil graag een hijskraan en een blauwe trekker.

Mijn vriendin komt helpen om een  Thomas de trein taart te maken.

Hoe vierden jullie de 1e verjaardag van jullie kinderen?

Wil je meer van mijn blogs lezen?

Kijk dan ook eens op mamajezzblog of volg mij op Instagram

7 antwoorden
 1. Felice Veenman zegt:

  BIj ons mochten ze na het uitblazen van dat ene kaarsje gewoon met hun handen in de taart. Toen ze eenmaal naar school gingen, kregen ze hun favoriete toetje als ontbijt !

  Beantwoorden
 2. Melissa Schrijft zegt:

  Lijkt mij zo mooi om dat allemaal mee te maken. Zelf zou ik 2 taarten maken. 1 voor kind zelf waar die lekker met handen ik zou kunnen

  Beantwoorden
 3. Cynthia zegt:

  Onze kleine madam vond haar verjaardag helemaal leuk. Als eerste kleinkind van beide kanten werd ze ontzettend verwend! Mijn nichtje had een Apie taart voor haar gemaakt (precies zoals haar knuffel eruit ziet). Die heeft ze heerlijk opgesmikkeld.

  Beantwoorden
 4. Maaike | Travelbliss zegt:

  De eerste verjaardag van mijn zoon was niet zo’n succes. Hij vond de taart helemaal niks en hij was ook meer geïnteresseerd in de verpakkingen dan in de cadeaus en meer in de ballonnen dan in zijn bezoek 😉 Alle andere verjaardagen waren wel een groot succes hoor!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *