Een regenachtige vakantiedag bij mama Jezz thuis

regenachtige vakantie dag

Het is zomervakantie en het regent, typisch Nederlands. Als je niet naar een warm oord op vakantie gaat, is die regen soms best jammer. Want bij zomervakantie denk ik aan, zon, buiten spelen, zwemmen, een uitje naar de dierentuin of pretpark.
Toen ik als kind op de camping stond, speelden  we vaak de hele dag monopoly als het regende, het getik van de regen op de dak van de caravan, wat lekkers erbij. Of we gingen naar een grote campingwinkel. Dik een uur rijden vanaf de camping, super druk in de winkel, want iedereen gaat daar heen als het regent. Lekker rond kijken, verstoppertje in de tentjes en meestal gingen we alleen met een paar citroenkaarsen en afwasborstels weer naar huis. Eigenlijk hadden zulke dagen ook wel wat.

Wij gaan nu niet op vakantie, maar blijven lekker thuis.
Ik neem jullie vandaag mee in een regenachtige zomervakantiedag bij mama Jezz thuis.

Als ik zelf ook vakantie heb, starten we de dag lekker rustig op. Naar beneden met het 1e kind dat wakker wordt, ontbijten en dan lekker spelen of de tv gaat aan. Als alle kinderen wakker zijn, zetten we meestal een leuke film aan. 
Na de koffie gaat iedereen spelen, de een op zijn eigen kamer, de ander speelt in de woonkamer. Momenteel is vooral de duplo populair. De middelste bouwt vooral boten en de jongste gooit de blokjes door de hele kamer.
En als de jongste in bed ligt, maak ik wat tijd voor de oudste. We lezen boekjes, gaan wat leuks knutselen, versieren happy stones, die we dan op een droge dag weer ergens buiten kunnen verstoppen of we doen een paar spelletjes.  

Als de jongste wakker is,  is het tijd voor de lunch, tosti of een gebakken eitje op brood doen het hier altijd goed tussen de middag. Gezellig met elkaar aan tafel eten en ondertussen verzinnen we iets om in de middag te doen.
Mijn dochter bakt graag, als we niet alle ingrediënten in huis hebben gaan we even naar de supermarkt.  Dan zijn we er meteen even uit. Als we weer thuis komen gaan we bakken. Koekjes of cupcakes zijn het leukste, want die kunnen de kinderen daarna ook nog versieren. En natuurijk lekker opeten!

Daarna nog even naar buiten, regenjassen en laarzen aan, stampen in de plassen.
Na het buitenspelen is iedereen nat, ik zet de kinderen om de beurt onder de douche of in bad. Daarna meteen de pyjama’s aan, zodat ze na het eten al snel klaar zijn om naar bed te gaan.
Pyjama disco met muziek of we doen nog een keer thuisbioscoop met een familiefilm en dan is de dag alweer voorbij. De kinderen zijn na zo’n regenachtige vakantie dag bijna net zo moe als na de hele dag buiten spelen. En mama ook!  

Wat doen jullie op een regenachtige vakantie dag?

Wil je meer van mijn leven als werkende moeder lezen? Kijk dan ook eens op mijn blog: mamajezzblog

meer lezen over vakantie met kinderen? lees fijne vakantie van Myrthe Zuidinga

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *