Kneuterig

sint stemming

toch nog in de sint stemming…

In vergelijking met de kerstdagen, vind ik dat Sintfeest altijd zo kneuterig. De kerst heeft wat meer grandeur met zijn imposante kerstmis-missen, zijn diners en zijn lichtjes. Aan kerst kleeft nou eenmaal grootsheid en gewicht, zo voel ik het tenminste.

Sint is voor mij lieflijk, ontroerend en schattig. Dat feest draag ik een warm hart toe en ik maakte er altijd veel werk van. Soms denk ik weleens dat ik er bijna nog meer van genoot dan onze meiden, maar dat terzijde 🙂

Schoentjes zetten, liedjes zingen. Ik zie onze meisjes nog zo zitten, op hun knietjes in pyama, zongen ze de sterren van de hemel. We zaten samen volop in die Sint stemming! Sint werd altijd wel een keer of wat gespot, met zijn pieten, op dat dak. Vooral die oudste zag ze praktisch dagelijks.

Dat vol op in sint stemming zijn


Stiekem mis ik het wel hoor, dat volop in de Sint stemming zijn. Dat meebeleven van dat heerlijke feest. Maar zo gaan die dingen nou eenmaal. Onze meiden zijn volwassen en dat feestje is nou eenmaal het allerleukste met een paar van die kleintjes.

Vanavond stond mijn overbuurmeisje voor de deur, met een zakje zelfgebakken pepernoten. Het zakje was een papieren, met een sint erop. Met pietenmuts en cape, stond ze triomfantelijk voor ons voorraam te zwaaien. Hoe waanzinnig schattig is het, dat ze buurvrouw Cynthia ook wat kwam brengen. Vertederd zat ik op mijn knieën bij de voordeur, te luisteren naar het zalige geklets van een driejarige blonde dot.

Nog maar een paar weken terug kwam ze me halen, omdat ze pompoenen voor me had gezocht, zo lief. Ik denk zomaar dat ze dit jaar post krijgt, van die lieve Sint, omdat ze zelf altijd zo gul is. Zo zit ik, via dat kleine moppie, toch een beetje in die Sint stemming dit jaar. En dat vind ik heerlijk!

Meer lezen? Neem eens een kijkje op Cynthia Poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *