Lieve penvriendin

niet altijd

Hey Linda!

Die lichtpuntjes he, dat is altijd een dingetje. Maar ze zijn er! alleen niet altijd…

In Control

Het klinkt allemaal wel heel goed hoor dat schema van jullie! Zoals ik het lees ben je ‘in control’. Hoewel ik me ook wel heel goed kan indenken dat dat lang niet altijd zo voelt.

Super dat jouw oudste zich zo aan heeft weten te passen. Ook aan het feit dat hij extra hulp online krijgt voor rekenen. Want opeens (nog) een ander die zich er tegen aan bemoeid… uit ervaring weet ik dat dat niet altijd lekker valt bij kinderen met ASS.

VWO-online

Hier heeft T verschillende vakken per dag. Haar rooster is aangepast, maar je merkt dat het voor haar lastig te behappen is. Lesuren online, huiswerk, opdrachten en ook het inleveren van opdrachten. Het is voor haar onduidelijk wat er precies verwacht wordt op sommige momenten en dat veroorzaakt de nodige stress.

Gelukkig hebben we goed contact met de huiswerkbegeleider en de zorgbegeleider op school. Als het echt de spuigaten uitloopt kunnen we snel schakelen.

Padlet?

Zoon R logt dagelijks om 10 uur in. Hij krijgt uitleg en er wordt opgegeven wat zijn huiswerk is. Via Padlet krijgt hij wat extra info over school, de andere groepen en eventueel een extra opdracht. Helaas zit het nog niet in het systeem dat hij ook op Padlet moet kijken. Gelukkig hamert deze mama er dagelijks op en weet ik zelf ook waar het staat. Bijsturen is noodzakelijk!

Nogal futloos

Dochter R schakelt elke dag om half 10 in. Haar juf neemt de tijd voor uitleg, maar ook voor eventueel wat extra aandacht.

Een uur later weet R wat er van haar verwacht wordt en kan ze aan de slag. Het is wel te merken dat ze het allemaal te lang vindt duren inmiddels. De fut is er redelijk uit…

Hoe dan?

Naar buiten… ik vind het lastig plannen. T heeft wisselende uren en dan nog drie dagen huiswerkbegeleiding. Het is al vaak lastig de lunch met haar te plannen.

De beiden R-en houden er een eigen schema op na voor het thuiswerk. Prima, maar dat betekent dat ze vaak niet gelijktijdig met school bezig zijn. De een volgt de ander op zo gezegd.

Plak daar dan nog een PS4 tussen, Minecraft en YouTube, en het naar buiten gaan lijkt het spul helemaal nooit uit te komen.

Interactie onderweg

Naar aanleiding van de blog van vandaag heb ik het voorbeeld van (ik geloof) Kaat gevolgd. Gewapend met telefoons zijn we vandaag op Pokémon jacht gegaan. Een aanslag op mijn data zo te zien en niet te vergeten op de batterij van mijn telefoon. Toch heiligt het doel de middelen. Zoon R, die normaal al moeite heeft om van boven naar beneden te lopen, wilde niet naar huis. Succes dus!

Vraagbaak Toos

Hier in huis is man degene die werkt. Ik ben momenteel nog steeds Toos Werkloos. Dat is nu een “voordeel”. Want ik ben de vraagbaak voor de kinderen en kan zo manlief vrijspelen om dat te doen wat nodig is. Ik kan me indenken dat jij je drie slagen in de rondte werkt op het moment dat je de kans krijgt. Inderdaad niet relaxt.

Haar eigen harem

Dochter R heeft inderdaad laatst geappt, met beeld, met een vriendje. Geen vriendinnetje zoals je suggereerde… zij heeft namelijk vooral jongens om zich heen verzameld om mee te spelen.

Ze werd er helemaal blij van. Man en ik hebben er wel om gelachen want er komt natuurlijk een moment dat ze niks meer te vertellen hebben.

Bezigheidstherapie

De kinderen maken wel tekeningen en kaarten voor oma. Net als ikzelf trouwens. Ook ik probeer vrienden en familie af en toe te verrassen met een berichtje. Een echte penvriend(in)…

Had ik vroeger ook! En nu ben jij het!

Uitdijende dijen

Wat heb ik moeten lachen om “Fatten the Curve”.

Hier lijk ik nu eindelijk weer aan beweging toe te komen. Samen met man fiets ik niet altijd maar wel regelmatig een rondje of wandelen we.

Dat snoepen is inderdaad een ding als je niet oplet. Hier hebben we voor de kids in de ochtend wat te drinken en een (voorverpakte) koek. Iedere keer als ik die tegenkom in de kast houd ik mezelf voor wat voor calorieënbommen dat zijn. Dan ga ik maar heel braaf aan een plak ontbijtkoek (of twee). Snoep wordt ingekocht voor de kinderen. We proberen iets te kiezen waar we zelf niet al te warm voor lopen. Dat scheelt 😇

En dan chips. Duurder maar effectief: Uitdeelzakjes.

Makkelijker om vanaf te blijven en als je zelf ook neemt neemt is de intake zeer beperkt!

Tijd voor creativiteit

Dat schaap-knutselen van jullie! Ik vond het zo gaaf. Heb de jongste er ook maar aangezet. Alleen maakt zij een regenboogschaap. Naar Jeb van Minecraft. Ze wilde graag een Jeb-knuffel. Tot haar grote ellende heeft ze haar vader en mij niet zo gek gekregen dat we bijna € 25,00 uitgaven voor wéér een stuk pluche op haar bed.

Tijd voor mezelf?

Ja en nee.

De dagen lijken voorbij te vliegen. Toch fiets en wandel ik veel meer. Weet af en toe wat kaarten te knutselen of te journalen. Ook een breiwerk schuw ik niet (niets in de haak momenteel, misschien dat ik een regenboogschaap moet maken voor R 😜). Op dit moment heb ik nog project sokken en project vest op de pennen staan. Ik wilde ook nog starten met een deken, maar dat patroon krijg ik nog niet in de vingers. Tot grote frustratie van ondergetekende overigens.

Denk ook aan Linda

En wat doe jij om te relaxen? Want “standje survival en over een jaar lachen we hier vast om” dat is een superinstelling, maar je mag jezelf niet vergeten!

Zoals je het vertelde ben je supergoed bezig! Je kan dit! Houd vol en tot snel ❤️

Knuffel,

Shirl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *