Prachtige buiken !!

zwangere vrouwen

“Prachtige buiken” stelt zich voor aan zwangere vrouwen

Hallo zwangere vrouwen van 2012! Het is ontzettend leuk om via deze weg kennis met jullie te maken. Het jaar is nog maar enkele dagen oud en voor mij is er nu al een leuke, nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen. Via Twitter ben ik terecht gekomen bij BabyenKind.nl. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik met mijn bedrijfje iets kon betekenen voor deze informatieve site. En zie hier mijn allereerste Blog!

Wie ben ik dan….

Mijn naam is Rachèl Finkenflügel-Creugers. Sinds deze week 34 jaar oud, zeer gelukkig getrouwd en de trotse moeder van Isis, de mooiste peuter van heel Nederland (jazeker TROTSE moeder). Naast perfectionistisch, controlefreak, kletskous, licht social media verslaafd, en gek op lekker eten, ben ik ook nog vrouw, moeder, dochter, goede vriendin, luisterend oor en niet te vergeten; ondanks mijn verhuizing naar het Westen van het land; Limburgse in hart en nieren.

Wat is nu mijn connectie met jullie; mooie zwangere vrouwen?! Al jaren werk ik als doktersassistente op de polikliniek gynaecologie in inmiddels diverse ziekenhuizen. Dit werk doe ik nog altijd met veel plezier. Het is afwisselend, uitdagend en heeft me een goede medische inhoud gegeven betreffende het onderwerp zwangerschap. En dus heb ik jullie regelmatig aan de lijn en weet ik veel van de kwaaltjes waar je oh zo veel last van kunt hebben.

Toen ik zelf zwanger was van mijn lieve dochter mocht ik zelf ervaren hoe bijzonder het toch isom zwanger te zijn. Natuurlijk ken je de verhalen en je leest alle boeken en artikelen die er te vinden zijn, maar niets kan je echt helemaal voorbereiden. Je moet het ervaren…. En dat heb ik gedaan. En oh wat heb ik genoten van die 9 maanden. Al was het soms zwaar en al kon ik mijn eigen tenen niet meer zien, wat een genot om dat kleine mensje in je eigen buik te voelen bewegen. Daar zijn toch geen woorden voor. Dat je lichaam tot zoiets in staat is, dat vind ik oprecht een wonder!

Vanuit mijn eigen zwangerschap en mijn ervaringen hiermee is mijn bedrijfje Prachtige Buiken tot stand gekomen. Natuurlijk wilde ik op een bepaald moment mijn eigen vertrouwde buik weer terug, maar eigenlijk wilde ik mijn prachtige, zwangere buik ook bewaren… Ik wilde hem niet nooit meer zien, ik wilde hem nog aan kunnen raken, koesteren. Later tegen mijn dochter zeggen; kijk in deze buik heeft mama jou gedragen. En daar was het idee; ingipsen die buik en bewaren voor altijd.

Trotse eigenaar

Inmiddels ben ik dus ook trotse eigenaar van Prachtige Buiken. Ik maak gipsafdrukken van de buik van zwangere vrouwen. Daarna is er de mogelijkheid om deze buik door mij te laten bewerken met mozaïek. Dit zorgt er voor dat iedere buik uniek is. Je kunt hem helemaal zelf samenstellen en daardoor krijg je een uniek kunstwerk. Dat is nog eens een mooie eyecatcher op het babykamertje. Vanaf nu zal ik dus maandelijks een Blog schrijven over mijn bedrijf en wat ik hiermee allemaal meemaak.
Leuk; ik zie er erg naar uit en ben zeer benieuwd naar jullie reacties.

Ben je nieuwsgierig naar de Prachtige Buiken neem dan eens een kijkje op mijn site: www.prachtigebuiken.nl

lees ook: zwanger zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *