Prachtige Buiken, hoe maak je ze?

prachtige buiken

Prachtige Buiken, hoe maak je ze?

Zoals ik jullie al vertelde maak ik gipsafdrukken van de buiken van zwangere vrouwen. Nadat ik mijn eigen zwangere buik op het babykamertje had hangen, kreeg ik zoveel reacties hierop dat ik er mee verder ben gegaan. Eerst heb ik al mijn zwangere vriendinnen en collega’s “gebruikt” als oefenmateriaal. En inmiddels heb ik het gipsen goed onder de knie.
Mijn eigen buik heb ik mooi bewerkt met mozaïek steentjes en daarmee wil ik mij onderscheiden. Want de gipsbuiken zie je wel meer, maar met mozaïek is vrij uniek. Ook vanuit mijn omgeving kwamen hier veel goede reacties op. En dus volgde ik een aantal mozaïek workshops. Kocht ik het beste van het beste materiaal. Heb ik inmiddels tegeltjes en steentjes in alle kleuren van de regenboog. Besloot ik dan ook maar een website te laten maken en natuurlijk een heel gaaf logo. En ineens was Prachtige Buiken geboren!

De start

In juli 2011 is mijn site on air gegaan en dus zit mijn bedrijfje nog in de beginfase. Hoe gaat het nu in zijn werk: Bij een zwangerschapsduur van 34 weken à 35 weken maak ik de afdruk. Dan is de buik al mooi groot en voel je je meestal nog fit. Daarna zie je vaak dat het kindje al iets gaat dalen en dit veranderd dan ook de vorm van je buik. Voor het gipsen gebruik ik gipsverband ( hetzelfde als voor de gebroken arm ) en met lekker warm water breng ik dit verband aan. Binnen 12 minuten wordt het verband hard en dus moet ik er voor zorgen dat ik niet te veel klets, maar ook nog doorwerk…. Na 30-40 minuten is het helemaal klaar en haal ik het gips van je buik af. Het is een kliederboel dus na het gipsen is het prettig als je lekker onder je eigen douche kunt stappen.

De afdruk neem ik mee naar huis en daar ga ik hem verder afwerken. Ik zorg dat hij helemaal netjes wordt en bevestig er een ophangsysteem aan. Wilje hem ook laten bewerken met mozaïek dan moet hij eerst een aantal dagen drogen en dan ga ik er mee aan de slag! Afgestemd op jouw wensen maak ik dan een ontwerp. Hou je van glitter en veel bling,bling of hou je meer van sober, alles is mogelijk. Het wordt helemaal naar je eigen smaak. Ook leuk om het in de stijl van het kamertje te laten maken.

Prachtige kunstwerken

En wat krijg je dan een prachtige kunstwerken. Ik ga jullie hier alles over vertellen in mijn komende Blogs. Zo was daar Lisanne die al 40 weken was en nog graag een afdruk wilde… durfde ik dat nog aan. Stel je toch eens voor dat die bevalling dan begint…. En Gabrielle, moeder van 3 dochters en 1 zoon, maar die helaas ook een aantal miskramen meemaakte. Haar buik vertelt een heel verhaal. En een vriendin die mij wel wilde helpen door model te staan, maar die echt niet haar tieten ingegipst wilde hebben. Hilarisch en wat veranderde dat mijn kijk op mijn eigen buiken.
Kortom genoeg inspiratie en zolang jullie het leuk vinden om te lezen, ga ik door met schrijven.
Tot slot nog het leukste van mijn werk. Na de Prachtige Buiken komen natuurlijk de Prachtige Baby’s: Isis, Fenne, Merel, Ella, Anouk, Kyann, Thom en Robin enz. Een kleine greep.
Zeer benieuwd naar de baby’tjes van 2012.
Rachel www.prachtigebuiken.nl

Lees ook: helemaal verliefd

prachtige buiken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *