back to work voor baby en kind!

Back to work voor baby en kind

Wat vind ik het jammer, zeg! Het zit er weer op, die lekker lange luie zomervakantie. Vanaf deze of volgende week gaan alle kinderen weer naar school en de mama’s weer aan het werk. Het normale leven is weer begonnen, alles weer in het gareel..

Mama, mag ik een ijsje?

Net iets te vaak vroeg mijn zoontje om wat lekkers. En net iets te vaak trapten wij erin. Vanaf deze week geen luxe toetjes en ijsjes. Geen keuze, alleen maar puur gezond. Ook op brood doen we even niet meer aan hagelslag en chocoladepasta. We doen weer gewoon. En zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een lekkere bruine boterham met gezond beleg.

Wat is eigenlijk gezond beleg voor je kleintje?

Hartig beleg en dan het liefst magere vleeswaren, zoals kipfilet. Geef niet teveel leverpastei, want daarin zit veel vitamine A. Dat is een belangrijke vitamine, maar teveel is niet goed.

Ook groente en fruit zijn prima gezonde belegsoorten voor op brood. Een broodje met plakjes banaan, om plakjes tomaat is heerlijk én gezond.

Natuurlijk mag zoet beleg ook. Af en toe en kies dan het liefst voor honing, jam, vruchtenhagel of en appelstroop.

Wist je trouwens dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Met een goed samengesteld ontbijt krijgt je kind al snel 15% van de vitamines binnenkrijgt die per dag nodig zijn.

Waaruit bestaat zo’n goed ontbijt? Volgens het Voedingscentrum is dat: iets te drinken, granen, fruit en zuivel. Dat kan bijvoorbeeld een besmeerde bruine boterham met kaas en een beker vers sinaasappelsap zijn.

Drama aan tafel?

En dan die avondmaaltijd als iedere afgepeigerd na een dag hard werken, school of crèche aan tafel zit. Bij ons is het meestal geen drama. Waarom niet? Omdat ik Daan en Mia, hoe moe ik ook ben altijd meeneem in de keuken. Daar helpt Daan me met het wassen van de groente, terwijl onze dochter alvast een rauw worteltje weg hapt. Er volgt een klein momentje rust, waarna we met z’n allen aan tafel gaan.

Zzzzzzzz

En dan, als iedereen zijn buikje vol heeft en de kindjes fris gewassen in bed liggen keert de rust terug. En zie dan de energie nog maar eens te vinden om een uurtje te gaan bootcampen in het park, of een rondje te rennen. Het leven van een fitte werkende moeder is soms best een beetje zwaar zo na de vakantie..

lees ook: https://www.babyenkind.nl/me-time/life-style/snottebellen/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *