Genietmama

genieten

Tijd hebben, maken, voor je kindjes. Gewoon genieten van hun getreuzel, van hun gekke soms onlogische gedachtengang of spel. Dan ben je in mijn ogen een genietmama. Ik zag vanmorgen een filmpje van zo’n mama voorbijkomen. Grijnzend keek ik ernaar, en nog een keer, ik voelde haar genieten door het scherm heen.

Het moederschap is een uitdaging, ik weet het heus. En veel uitdagingen zal ik vast vergeten zijn in de loop der jaren, ze voelen op dit moment veel minder zwaar dan dat ze toen voelden. Logisch ook.

Uitdagend moederschap

Want elke leeftijdsfase had zijn eigen uitdagingen. Maar ik genoot ook zo ontzettend van dat mama zijn. Samen in bad, warme armpjes om je nek, oprechte, overweldigende liefde en alleen maar dat.

Tijdens vakanties gewoon maar een beetje lui doen, tenten bouwen, koekjes bakken, gekke gesprekken voeren en tukjes op de bank. Gewoon omdat het kon. Spelen met keukengerei omdat dat nou eenmaal leuker was dan echt speelgoed soms, zingen op de fiets en verkleden, steeds maar weer verkleden. Van prinsessenjurken tot mama’s trouwjurk. Eindeloos verhaaltjes lezen en filmpjes kijken. 

En later de steeds mooiere gesprekken, slappe lach momenten en alle trots, heel veel trots voelde ik voor onze dochters. Nog steeds. Onze band is krachtig en diep, ze deelden omdat ze voelden dat het kon, wisten dat het goed was. Ook de minder mooie dingen in het leven.

Maar de schaamte op hun gezichten op andere momenten. Schaamtegevoel voor hun moeder. Heel eerlijk vond ik dat waardeloos, het maakte dat ik me oud voelde, oud en suf. Er zijn wat van die rollende oog momenten geweest bij onze meiden.

Maar daarnaast was ik vooral vervuld met een gevoel van geluk, geluk als onze meiden lekker gingen. Oprecht en overweldigend, en zo is het nog steeds. De rust in mijn lijf, als mijn meiden het fijn hebben.. Dat is voor deze mama, steeds weer, heel erg genieten.

Meer lezen van mij? Neem eens een kijkje op cynthia poen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *