Sarah : babygebaren specialist

sarah

Even voorstellen : Sarah

Ik ben Sarah Leeflang, 38 jaar, getrouwd met Tino en de trotse mama van onze prachtige meiden Nina en Maia.

Ondersteuning

In de zorg heb ik gebaren gebruikt ter ondersteuning van gesproken taal. Zo heb ik ervaren hoe waardevol gebarentaal is.
Hoe verrassend het effect is als iemand die niet spreken kan een stem krijgt! Ik heb cliënten zien opbloeien, kalmeren, gewoonweg gelukkiger zien worden.
Het is eigenlijk zo logisch. Wanneer wij invloed hebben op wat er met ons gebeurt, voelen wij ons beter. Dit geldt natuurlijk ook voor onze kinderen.

Gebaren

Mijn dochters hebben mij in gebaren verteld wat ze nodig hadden en wat hen bezig hield. Ik ben bezield door deze prachtigemethode en geef met liefde mijn kennis en ervaringen door. En hier zal ik bloggen over mijn ervaringen, over hoe ik in aanraking kwam met Babygebaren, waarom ik wilde gebaren met mijn horende kinderen, wat zij mij konden laten zien en waarom ik ervoor koos om van Babygebaren mijn werk te maken.

Een voorproefje van de verhalen van Sarah

Een eerste keer is spannend, is leuk. Tenminste, dat wensen we.

Ik wenste dat ik een moeder zou zijn met aandacht voor wat mijn kinderen wilden vertellen. En zolang ze nog niet konden spreken, wenste ik dat ik ze goed begrijpen zou, als ze op andere manieren met mij wilden communiceren. Zo  vond ik Babygebaren, voor het eerst. En ik vond Babygebaren meteen geweld

Anderen die van Babygebaren hoorden vonden het soms maar vreemd. Mijn vader vond het bijvoorbeeld ‘echt iets voor mij’ …. en ik twijfel nog steeds aan de betekenis van zijn woorden. En mijn oma vond het veel te 2008. Generaties kinderen zijn groot geworden zonder gebaren, aldus mijn oma. Maar is dat wel zo?

Lees meer van Sarah: babygebaren specialist

http://www.iedereengebaart.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *