Ruzie over regenboogmuisjes?? Nee toch

regenboogmuisjes

We hebben ze al een tijdje: regenboogmuisjes. Voor ouders die geen roze of witte muisjes op de beschuit willen strooien. Omdat ze willen aangeven dat het ze geen klap uitmaakt of hun kind een jongen of een meisje is. Of omdat ze weten, dat je ondanks alle uiterlijke kenmerken nooit zeker weet, wat “het” is.

Waarom regenboogmuisjes?

Of misschien vinden veel ouders die roze of blauwe muisjes ook gewoon saai, of niet lekker. Kortom, er zijn duizend en een reden te bedenken waarom je regenboogmuizen op de beschuit serveert. En evenzoveel redenen om roze of blauwe muizen te strooien.

En weet je wat het allermooiste is? Je mag he-le-maal zelf weten wat je doet. We leven in een vrij land. Je wordt niet opgepakt en in de gevangenis gesmeten als jij bij de geboorte van een jongetje roze muizen op de beschuit strooit. Al smeer je er pindakaas met sambal op. Moet jij lekker zelf weten.

Dus als je het allemaal zelf mag weten, waarom maak je je dan druk wat een ander de kraamvisite voorschotelt?
Dat is iets waar ik geen antwoord op kan vinden.

Negatieve reacties

Kraamzorg afdeling Zuid Gelderland zette  een berichtje over regenboogmuisjes op hun Facebook pagina. Gewoon ter info, als service. Een week later stond de berichtenteller op 10.000 reacties. Ik hoef er vast niet bij te vertellen dat die voor het overgrote deel negatief waren….

Waarom, vraag ik me af, wat maakt een mens zo boos dat hij via zijn toetsenbord zoveel gif de wereld in spuit?
Ik zie een groot aantal opmerkingen die te maken hebben met een gebrek aan kennis. Wanneer je denkt dat mensen niet transgender of binair geboren worden, maar transgender of binair worden  gemaakt, dan is je kennis over dit soort zaken niet volledig. Hindert niks. Maar nog steeds geen reden om tegen regenboogmuizen te zijn. Zelfs als je denkt dat je van het eten vanregenboogmuizen transgender wordt, is er geen reden tot paniek: jij geeft ze jouw bezoek niet. En je kinderen zeer zeker niet… Dus waarom die heiza?

Ik zie ook dat mensen woedend worden over het aantasten van de traditie van de beschuit met muizen. Helaas ook hier weer gebrek aan kennis. De traditie van het beschuit met muizen eten kwam pas in 1938 van de grond..( juist ja, bij de geboorte van prinses Beatrix…)


En alweer geen reden om boos te worden, want tot nu toe is het nog niet verboden om beschuit met roze of blauwe muizen te eten. Trouwens: die blauwe muizen waren er in mijn jeugd ook nog niet…

Misschien dat ik daar met terugwerkende kracht nog eens lekker boos over kan worden….

meer weten over de traditie van de beschuit met muizen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *