De keukenprins

keukenprins

De keukenprins

Ik ben dol op kokkerellen. Heerlijk om met potten en pannen en voedsel bezig te zijn. Kooktijdschriften en boeken bieden een enorme schat aan inspiratie. Soms kook ik by the book, maar meestal experimenteer ik een beetje. En ik geef toe: dat is niet altijd even succesvol….. maar dat mag de pret niet drukken. Onze zoon was al op jonge leeftijd aan het helpen met snijden, scheuren, roeren, raspen…. vooral het brute geweld van keukenmachine en staafmixer vond -ie fascinerend. Eigenlijk best wel stoer, al die apparaten. En dat zonder veiligheidsbril. Ik maakte indruk, yes!

Mijn Keukenprins en ik

Ik ben geen ik ben geen moeder die die elke week koekjes bakt of cupcakes versiert met alle kids uit de buurt. Maar met ons tweetjes hebben we wel menig bak moment. Vooral alle mogelijke (en onmogelijke) combinaties op het thema cake zijn favoriet bij Diederick. En naarmate hij ouder wordt, kan hij steeds meer zelf doen. Nog even en ik hoef alleen maar te kijken! Lang leve mijn keukenprins!

Cake bakken

Vanmiddag opperde Diederick dat we best wel weer eens een cake konden bakken. Cakemix was snel gevonden, maar er moest natuurlijk ook wat doorheen. Ditmaal viel de keuze op een reep butterscotch chocolade. Terwijl ik nog nadacht over een manier om die reep tot heel kleine stukjes te krijgen voor door het beslag, rende de keukenprins naar de garage en kwam terug met ……..een hamer. Ik kon nog net voorkomen dat hij de reep zomaar te lijf ging op het aanrecht. Nee, eerst de reep in stukjes breken, in een zakje doen en dan voorzichtig met de hamer erop. En toch maar niet op het aanrecht. Mama, doe toch niet zo moeilijk! Kom op!

Uiteindelijk is de cake gekeurd en goed bevonden. Experiment geslaagd! Maar hoor ik daar nu papa naar zijn hamer zoeken?

lees ook : Leren

5 antwoorden
  1. Tiffany zegt:

    Ik ben dus totaal geen keukenprinses, nooit geweest maar als ik ooit kinderen krijg hoop ik daar wel verandering in te brengen. Want het lijkt mij ook leuk om samen in de keuken bezig te zijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *