Elk kind dient tegenwoordig….

vrije tijd ?

Linda “oudere”moeder  Vrije Tijd ?

Elk kind heeft tegenwoordig een Vrijetijdsbesteding. Liefst een nuttige, die voorkomt dat ze hele dagen voor de tv of achter de computer doorbrengen. Een die ze de broodnodige lichaamsbeweging bezorgt. Ook Frouke ontkomt er niet aan. Maar hoe voorkom je dat je als ouder zijnde een “spontaan”afpraakje vijf weken van tevoren moet plannen?

Volle agenda

(“Nee, niet vrijdagmiddag, dan moet Koter naar judo. Woensdagmiddag kan ook niet, dan is het eerst zwemles en daarna de tekencursus. Donderdag zou kunnen, oh nee, dan staat kinderjoga op het programma. Zaterdag? Oh, dan heb jij al wat. Nee, sorry, maandag gaan we voor ’t eerst naar de training “omgaan met stress voor kleuters” Volgend jaar dan maar?”)
Wij hebben maar besloten dat we Frouke’s naschoolse verplichtingen voorlopig beperken tot twee keer in de week. Zwemles omdat iedereen nou eenmaal uit zichzelf moet kunnen blijven drijven, en ballet. Allebei super-de-puper leuk en er blijft voldoende tijd over voor het minstens zo belangrijke afspreken. De tijd gaat alzo ongelooflijk snel; als je even niet kijkt is ze ineens uit haar schoenen gegroeid. Ga je dan elke minuut vol proppen vliegen de uren nog sneller om. Op zich niks mis mee, je weet wel: “time flies when you’re having fun” en zo.

Vrije tijd ??

Maar ik wil hier toch even een lans breken voor een lang in onbruik geraakte bezigheid, een bezigheid die in de huidige maatschappij eigenlijk niet meer past. Je vervelen. Natuurlijk niet te lang, want dan gaat het over in baldadigheid en dat moeten we ook niet hebben. Maar het is helemaal niet zo slecht om eens een keer niets te doen te hebben. En als er iets is om de tijd langzamer te doen gaan is het dat wel! Ik moest even terugdenken aan een vroege strip van Jan, Jans en de kinderen, waarin Catootje en Jeroentje op hun rug in het gras naar de lucht liggen te staren. Zo ging dat ongeveer: Jeroentje: “Ik verveel me.” Catootje: “Ik ook.” Even stil. Dan: Jeroentje: “Mooi, dan duurt de vakantie nog lekker lang!”
Groet, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

vrije tijd ?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *