Oudere ouder, elke dag anders!

oudere ouder

Oudere ouder, elke dag anders

Oudere ouder zijn heeft z’n voors en z’n tegens; we merken het elke dag. Nee, ik ga het zo zeggen: het is anders. Laatst stond ik op het schoolplein tijdens het wachten te praten met de moeder van Frouke’s vriendje (jaja, we zijn er vroeg bij, ik weet het) en terwijl we zo aan het kletsen waren dacht ik steeds: “Waar ken ik jou toch van?” Na enige tijd ontdekte ik diezelfde blik ook bij haar. We waren er al snel achter: ze heeft bij mij in de klas gezeten. Waarbij wel vermeld moet worden dat zij de leerling was, en ik de juf! Nu was dat op zich niet zo vreemd; ik ben al jaren tekenjuf in het voortgezet onderwijs en als je dat maar lang genoeg doet ontkom je er niet aan dat je vroegere leerlingen van je als volwassene tegenkomt.

Dus hier stonden we dan, voorheen juf en leerling, gezellig te babbelen over de “prille liefde” van ons kroost! We hebben er hartelijk om gelachen.Daarentegen, als mijn man met zijn grijze haren op het plein staat trekt hij voornamelijk de opa’s en oma’s aan, met zo’n “vandaag-ook-uw-oppasdag?”-blik. Mijn lief heeft daar geen moeite mee, integendeel. Als hij aangesproken wordt over zijn “kleindochter” zegt hij trots met een brede grijns:”Nee hoor, dat is mijn dochter!”
Gênant wordt het als ze mij aanzien voor zijn dochter, maar ’t is echt gebeurd. In het prille stadium van onze relatie stonden we eens gezellig verliefd te wezen op de markt in Den Bosch, horen we opeens zo’n opgeschoten knul achter ons zeggen: “Kijk daar, die vent vrijt met z’n dochter!”.

Daar sta je dan als oudere ouder…

Dat krijg je met een man die voor zijn dertigste al grijze haren had (en een vrouw die er natuurlijk véél jonger uitziet dan ze is, ahum).
Natuurlijk horen en lezen we van alles over dit onderwerp; iedereen heeft er een mening over. Maar het is zoals het is en problemen gaan we te lijf als we ze tegenkomen. Wat moet ik er meer van zeggen?

Charlie Chaplin

We verkeren trouwens wel in beroemd gezelschap; Toen Charlie Chaplin voor de vierde keer trouwde was hij 54, en uit dat huwelijk volgden nog acht kinderen! Valt het nog best mee met ons…

Groet, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

oudere ouder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *