Shoppen met de kids

kleding kopen

Kleding kopen met kinderen, niet echt een feestje….

Hoe doe jij dat? Wat een drama is dat toch altijd weer.
Kleding kopen voor je kinderen. Tenminste, dat vind ik dan hè. En mijn kinderen ook trouwens, haha. En dat combineert eigenlijk heel lastig met het feit dat je toch graag wilt dat je kinderen er leuk uit zien. Maar bij ons is er in ieder geval niets gezelligs aan.

Met de oudste gaat het even goed..

De oudste (nu 6) vind het prima als hij iets nieuws krijgt, graag zelfs, maar als dat dan ook inhoudt dat hij daarvoor een aantal kledingwinkels moet bezoeken, broeken aan- en uit moet trekken, en shirts en blouses af moet wisselen in een kleedhokje (of daarbuiten), dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Al voordat de eerste broek weer om zijn magere middel heen geknoopt wordt begint hij te mopperen. “Zijn we bijna klaar?” ‘Ik wil nog even spelen’, of “ja”, is oké wordt gelijk naar mijn hoofd geslingerd.

En het ”ja, is oke” daar wordt dan mee bedoeld dat de broek die hij juist aangetrokken heeft, waarvan het kruis op zijn knokige knieën hangt, en de broekspijpen over de grond heen sleuren terwijl hij ermee weg stapt… volgens hem wel goed is. Zo van ‘inpakken en wegwezen’, dan zijn we klaar.
En waar ik helemaal de rode vlekken van in mijn gezicht krijg…. Dat is het passen van kleertjes bij mijn dochter.

De jongste (nu 19 maanden) begint al te krijsen als je een shirt wil verwisselen (logisch ook, want er is bijna geen enkel shirt wat gemakkelijk aan en uit gaat bij zo’n kleintje). Maar het krijsen heeft niet alleen te maken met het aan- en uitkleden hoor. Want het gaat er haar meer om dat je haar beperkt op dat moment. Zij wil namelijk altijd iets anders dan dat ik wil, of dat jij zou willen, of dat ieder ander wil op dat moment.

Wat werkt wel met kleding kopen?

Wat echter wel goed werkt is het volgende….”o meid, wat zie jij er mooi uit!” ”Kom eens in de spiegel kijken”. Dan stapt madam parmantig naar de spiegel om haar eigen smoeltje, en hetgeen ze aan heeft (of in haar haar heeft) eens goed te bewonderen. En dat zijn de zeldzame momenten dat ze het roerig met me eens is…..”MOOOOOOOOOOOI” zegt ze dan!

Joyce van de Pas, www.jeej.nl webshop voor baby- en kinderkleding

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *