femke verhaaltje 3

Poep

Ineke Kraijo: Femke’s verhaaltjes

Mijn broer is heel knap. Hij kan al echt op de wc poepen en plassen. Ik kan dat nog niet, maar ik wil het wel heel graag. Soms mag ik het van mama proberen. Dan doe ik goed mijn best, maar mijn billen doen het niet. Daarom heb ik nog een luiertje.
Gisteren was mama met oma aan het bellen. Mijn mama belt altijd heel, heel lang met oma. Vooral als ik met mama wil spelen. Gisteren belde ze ook een hele tijd en opeens riep ze: ‘Oh, ik ben al laat, ik moet Jelle van school halen.’ Mama legde de telefoon neer en liep naar mij toe.’Heb je gepoept?’ vroeg mama. Dat had ik niet, ik had alleen een windje gelaten. Ik dacht dat mama graag wilde dat ik poepte, maar het was nog niet gelukt.

Mama rende naar boven om mijn laarsjes te halen. Daarna deed ik mijn jas aan. Dat kan ik al helemaal zelf. Bij de muts staan, armen in de mouwen en floep over mijn hoofd. Ik vind dat heel knap van mijzelf. Toen deed mama mij mijn sjaal om en moest ik gauw naar buiten. ”Opschieten Femke!’ riep mama. Mama tilde mij op om in het fietsstoeltje te zetten. Als Jelle er niet is, mag ik altijd achterop. Mama snoof en vroeg: ‘Femke, heb je echt niet gepoept?”

poep!

Maar nu had ik wel gepoept. Mama had erom gevraagd, dus dat had ik gedaan. Ik had heel erg goed mijn best gedaan en het was gelukt. Niet alleen mijn luiertje, maar ook mijn rompertje en maillot waren vies. Zelfs mijn beentjes. Toen gingen we weer heel gauw naar binnen en moest ik gewassen worden en andere kleertjes aan.
Ik dacht dat mama trots op mij zou zijn omdat ik gepoept had toen ze het vroeg, maar mama was niet blij, helemaal niet zelfs.

Soms snap ik mijn mama niet!

lees ook Femke verhaaltjes deel 4

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *