Leren fietsen

leren fietsen

LEREN FIETSEN

Het valt nog niet mee, dat fietsen.
Vriendinnetjes (meestal jongere) draaien er hun hand al niet meer voor om, maar Frouke vindt het vooral eng. Een tijdje terug hebben we de zijwieltjes van haar fietsje gehaald met het idee om haar wat te stimuleren, maar dat heeft nog niet geleid tot een bevredigend resultaat. Waar ze vooral moeite mee heeft is haar evenwicht. Ook bij het steppen zien we het; ze wiebelt heen en weer als een badeendje in zwaar weer. Een loopfietsje gaat redelijk, maar ja, dat past niet helemaal lekker meer. Die zijn niet berekend op flinke zesjarige jongedames!
Verhalen van andere moeders helpen ook niet altijd. “Twee keer de straat op en neer en hij fietste zo weg!” Nou…..die van ons dus niet. Ach, je kan niet overal goed in zijn; en kletsen kan ze als de beste.

Leren fietsen: grote-meiden-fiets

Maar goed, afgelopen zondag was er een markt voor tweedehands fietsen op het schoolplein, dus wij togen erheen met de instelling “niet geschoten….” Terwijl mevrouw vooral in het klimrek hing vonden wij inderdaad een mooie grote-meiden-fiets. Misschien dat ze daar beter op zit; het kost in elk geval minder rugpijn om Frouke te ondersteunen terwijl ze er de straat mee op en neer oefent…Lang leve het leren fietsen..

Aanhangfiets

Maar wat we vooral erg stoer vonden was een aanhangfiets; met zo’n stang die je met een beugel aan je eigen fiets vastmaakt. Kunnen we zolang het zelf fietsen nog niet zo lekker gaat tenminste een fatsoenlijke fietstocht maken zonder dat er een klein verveeld potentaatje achterop in het stoeltje hangt. Nee, echt zelf meetrappen, werken voor de kost! Leren fietsen is niet voor watjes. We hebben er vorig jaar op vakantie zo een gehuurd en ontzettend veel plezier van gehad. Ze vond het geweldig om ook eens alleen te trappen, terwijl mama haar benen stilhield. “Stop maar met fietsen mama, ik doe het wel!”
Totdat we de heuvel op gingen natuurlijk.

Groet, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *