Ontaarde moeder?

ontaarde moeder

Ontaarde moeder ?

Woensdagochtend heb ik mijn kindjes om 8.3o uur afgezet bij school en ben snel weer terug naar huis gereden om mij klaar te maken voor de wekelijkse Zumba les. Even omkleden, even nog kijken of er een e-mailtje is binnengekomen en nog even naar het toilet, want ja dat zei mijn moeder altijd: voordat je weggaat even plassen. Alles gedaan wat ik moest doen, ik was klaar om te vertrekken. Ik sprong op mijn fiets en ging op weg.

Mobieltje uit

Voordat de les begon heb ik nog even snel mijn mobieltje uitgezet zodat ik tijdens het uurtje ‘me time” niet gestoord zou kunnen worden.
Half elf zet ik mijn mobiel aan en ja hoor direct gaat hij over. “hallo, met Elisabeth” Aan de andere kant hoor ik mijn schoonmoeder die vraagt; “Waar ben je toch, ik probeer je de hele tijd al te bellen, want Léon is van het klimrek gevallen op zijn oog” Waarop ik zeg “op zijn oog”? “bloed het?” “heeft hij iets gebroken?” “Nee”, hoor ik aan de andere kant van de lijn, “maar kom maar snel.”

Een droevig jongetje en een ontaarde moeder

Terwijl ik me naar het huis van mijn schoonmoeder snel maak ik mij grote zorgen over mijn kleine jongen. Toen ik bij mijn schoonmoeder aankwam zat daar een heel klein droevig jongetje die mij een grote knuffel gaf. En vroeg “waar was je nou”? “Juffrouw Inge ging je bellen, maar je nam niet op”. Uit de achtertuin hoor ik mijn schoonmoeder roepen “ja, ze zouden je uit de ouderlijke macht moeten zetten. Je bent een ontaarde moeder”. Ontaarde moeder? Ik? Ik ben er altijd voor de kinderen behalve op dat ene uurtje op de woensdagochtend. Val je dan onder de categorie ontaarde moeders?

Léon en ik zijn bij de huisarts geweest, en zijn oog heeft geen blijvende schade opgelopen, gelukkig! Léon heeft in de middag lekker op de bank gelegen. De volgende dag is hij gewoon op de foto gegaan op school. Léon is alles alweer aan het vergeten, maar ‘de ontaarde moeder’ maalt nog steeds over de opmerking die haar schoonmoeder heeft gemaakt……

lees ook : Ben jij een curling moeder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *