Onvermoed talent

talent

Linda “oudere” moeder : Onvermoed talent?

Een kind haalt het beste in je naar boven. Veel ouders roepen het, en verhip: het is nog waar ook. Frouke haalt zelfs dingen in ons naar boven waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden!
Om een voorbeeld te noemen: mijn man en ik blijken te beschikken over een zeer divers acteertalent. Natuurlijk zijn er altijd momenten in het leven dat je een rol moet spelen, maar dat we zoveel verschillende rollen tot onze beschikking hadden, daarvan waren we ons niet bewust. Totdat Frouke haar eigen fantasie ontdekte, en er achter kwam dat het naspelen van verhalen nog veel leuker is dan ernaar te luisteren.

Sprookjes

Vooral sprookjes zijn favoriet, en natuurlijk eigent ze zichzelf dan meteen de hoofdrol toe. Gelukkig is ze wel zo gul om ons een bijrol te gunnen, als er tenminste geen vriendinnetje over de vloer is, want dan gaat de pret aan onze neus voorbij.
Het kostte in het begin wat moeite om aan haar eisen te voldoen, maar inmiddels kan ik een zeer accurate heks neerzetten. Ook de rol van wijze koningin is me op het lijf geschreven. Mijn man is een heel behoorlijke jager, maar zijn meest geloofwaardige rol is die van de wolf. Soms zelfs iets té geloofwaardig, en dan moet hij even overschakelen op “clown” om de schrik te verzachten.

Lastiger wordt het als je alleen met haar bent; dan pas komt het echte talent bovendrijven. Want probeer maar eens over te schakelen van heks naar jager, van jager naar dwergen (alle zeven tegelijk) en dan via prins weer terug naar heks, en dat binnen een kwartier tijd! Nee, vertel mij niks over je inleven in je rol.
Mijn man heeft er een handje van om de sprookjes door elkaar te gooien, zodat ze dan heel hard kan roepen: “Néé papa, de wolf gaat niet met Doornroosje trouwen! Neehee, je moet nou de heks zijn, niet de prins! Papaa, je doet alles fout!”.

Dikke pret door dat onvermoede talent!

Natuurlijk hebben we er niet altijd zin in. Als we laat thuiskomen en het hoofd nog vol hebben van de voorbije werkdag, dan is vaak de enige rol die gespeeld wordt die van de-vermoeide-vader-met-zijn-voeten-op-tafel. Maar meestal kunnen we het niet laten, en valt na “Er was eens, lang geleden…” alle vermoeidheid van ons af.
Nee, ik heb het voor mezelf allang besloten; als ik nog eens behoefte heb aan verandering verhuur ik mezelf gewoon als heks in de Efteling!
Groetjes, Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

talent

2 antwoorden
  1. Frouke van der Stelt zegt:

    Oh wow! Ik lees dit net, en ik zit letterlijk met tranen in mijn ogen. Ik ben Frouke, ja, de sneeuwwitje op het plaatje. Op dit moment ben ik 12 en in de wiede weer met de middelbare school. Dit lezen over mijn onvermoed talent is geweldig. Zeker nu ik ook al 5 jaar lang op het podium sta en musicals doe. Geweldig geschreven mam!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *