De film van ome Willem

film van ome Willem

Ingrid docent babygebaren De film van Ome Willem

Het is weer zomervakantie en de oude doos met televisieprogramma’s wordt gelukkig weer uit de kast getrokken. Net als vorige zomer worden deze vakantie afleveringen van De film van Ome Willem uitgezonden.
Wat een feest van herkenning! Uitgezonden van 1974 tot 1990 en ik ben geboren in 1971.
Je kunt je voorstellen dat ik heel wat naar Ome Willem heb gekeken. Aangenaam verrast was ik dus vorig jaar om hem weer op televisie te zien! Nou geloof ik niet dat ik in mijn eentje die herhalingen zou bekijken maar samen met mijn dochter, nu 3 jaar, is het weer heel leuk!
Samen zitten we iedere aflevering weer vol spanning te kijken hoe HIJ weer door de papieren deur komt. Eerst met zijn hand, alleen met zijn vinger of meteen een heel been? En dan begint het programma.

Lekkere rakkers

Eerst de begroeting: “DAG LEKKERE RAKKERS VAN ME! RO RA RILLEN, GA MAAR ZITTEN OP JE BILLEN!” En alle kinderen die geschminkt, met een hoedje op en in typische jaren 70-kleding vol spanning zitten te wachten. Dan gaat Ome Willem een voor een de Geitenbreiers verwelkomen.
De hoofd-geitenbreier, de papjes-geitenbreier en natuurlijk de grote grijze geitenbreier, die altijd heel liefdevol een klein “kusje” op het voorhoofd geplant krijgt. Allemaal zo vertrouwd dat het vreemd is te weten dat alleen de papjes-geitenbreier nog in leven is!
Hierna gaat Ome Willem achter zijn drumstel zitten en begint met het openingslied. Natuurlijk reageren wij thuis luid op de vragen die Ome Willem stelt: “Zijn er hier ook meisjes in de zaal? Is er hier een krokodil?”

Heerlijk, die film van Ome Willem

En natuurlijk onze favoriet: “Lust jij ook een broodje poep?”
Iedere aflevering had een thema en ook nu zijn die nog heel actueel, zoals de aflevering over scheetjes laten. Natuurlijk liet Ome Willem nooit een scheetje! Maar wie stonk er dan zo? Teun, Toon en August zullen hem wel ontmaskeren! Ook de poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn zorgt voor veel reacties in de zaal en thuis.

En aan het eind nog even met zijn allen “deze vuist op deze vuist”
Een heerlijk programma! Van mij mogen ze dit nog heel vaak herhalen!
Joepiedepoepie!!!

Lees meer van Ingrid: docente babygebaren wie is Ingrid

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *