Linda ”oudere” moeder

linda "oudere moeder"

Linda”oudere moeder”

Linda van der Stelt

Nieuw gezicht! Mag ik me even voorstellen?
Mijn naam is Linda van der Stelt, ik ben 43 jaar en moeder van een heerlijk eigenwijze meid van 5. Mijn man en ik zijn ouders in de categorie “niet meer de jongsten”; in deze tijd met alle discussies over moederschap op oudere leeftijd zijn we dus wat je noemt een “hot item”. Natuurlijk zien we daar de minder leuke bijkomstigheden van in, maar die wegen in de verste verte niet op tegen wat er allemaal te genieten valt. Hoe is ’t zo gekomen? Wel, in ons geval was dat een combinatie van gemaakte keuzes en dingen in ’t leven waar je weinig invloed op uit kunt oefenen. Toen ik mijn man leerde kennen, liep ik tegen de dertig. Hij, tien jaar ouder, was door diverse omstandigheden ook de ware nog niet tegengekomen. Het klikte meteen tussen ons; het was alsof we elkaar al jaren kenden, en twee jaar later zijn we getrouwd. Een kindje was op dat moment niet onze eerste gedachte; we wilden samen genieten van wat de wereld ons aan moois te bieden had. Samen reizen, muziek maken, uitgaan, het kon niet op.

Oudere moeder

Maar ja, op een gegeven moment komt dan toch, hoe cliché het ook mag klinken, het spreekwoordelijke biologische klokje om de hoek kijken. Eerlijk gezegd was mijn man wel wat eerder toe aan een kindje dan ik, maar hij wilde de druk niet bij mij leggen (wat een lieverd hè). Toen het moment kwam dat we samen besloten dat het zover was, was ik zesendertig, hij zesenveertig. We wisten dat dat niet echt de meest ideale leeftijd was om zwanger te worden, maar we gingen ervoor. Helaas ging het niet van een leien dakje. Zwanger worden was niet het probleem, het zwanger blijven, daar zat de moeilijkheid. Onze leeftijd zal daar heus wel een woordje in mee gesproken hebben.

Maar gelukkig, twee jaar later werd Frouke geboren; een flinke jongedame van ruim negen pond, die het duidelijk wel prima had gevonden in mijn buik. Hierdoor kostte het moeder en dochter allebei wat moeite om op te starten na de bevalling, maar al gauw waren we de drie-eenheid die we nu zijn. We hadden haar graag een broertje of zusje gegeven, maar dat mocht helaas, om dezelfde reden als waarom het in het begin niet meteen lukte, niet zo zijn. Na vier miskramen besloten we dat het welletjes was geweest. Inmiddels zijn we door de wol geverfde ouders, met veel “ups” en af en toe een “down”. We verbazen ons iedere dag opnieuw, genieten met volle teugen, en het lijkt me leuk om daar regelmatig wat over te schrijven. Stof genoeg! Tot gauw! Groet van een oudere moeder !

Linda

Lees meer van Linda “oudere” moeder

linda "oudere moeder"

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *