Nieuwe schooltijden 2

continue rooster

Anita: Nieuwe schooltijden goed of slecht nieuws? Deel 2 over het continue rooster

Als ik nu mijn vorige stukje ¨Nieuwe schooltijden goed of slecht nieuws?¨teruglees merk ik dat mijn mening hierover ietsje verandert is. Mijn dochter gaat nu alweer haar zevende schoolweek in. En we hebben 6 weken lang kunnen wennen aan het continue rooster. Hoewel de nieuwe schooltijden mij in eerste instantie erg tegenstonden, moet ik nu toegeven dat het ook zeker wel voordelen oplevert.  Meer voordelen dan ik had gedacht. Mijn dochter vind het niet erg om op school een broodje te eten. Ze vind het wel gezellig. En dat is voor mij het belangrijkste. Verder scheelt het mij een hoop heen en weer gevlieg. Ik heb meer tijd voor mezelf en voor Sem.

Continue rooster op school

En zelfs de juffen en meesters staan  positief tegenover het continue rooster. Het is minder zwaar dan ze gedacht hadden. De lunch verloopt over het algemeen vrij rustig. Dus uiteindelijk is het goed uitgepakt voor iedereen. Natuurlijk genoot ik ervan om tussen de middag gezellig met zń drietjes aan tafel te zitten. En natuurlijk mis ik dat. Ik vind de uren van 8.30 uur tot 14.15 uur nog steeds te lang voor een 4 jarig, net naar schoolgaand kind. Maar gelukkig is mijn dochter nu al 5 jaar en ik heb gemerkt dat het vanaf die leeftijd heel goed te doen is allemaal. En daar kan ik alleen maar blij om zijn.
Dus alles bij elkaar heeft het continu rooster beter uitgepakt dan ik had durven hopen.

Noot van BabyenKind
Het leuke van dit stukje is dat weer uit kunnen leren dat we als moeders lang niet altijd kunnen voorspellen hoe iets zal verlopen! En het is goed om dat altijd in het achterhoofd te houden!

lees ook: Nieuwe schooltijden: goed of slecht nieuws?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *