Aandacht

Rustig telefoneren? In je dromen, als  jij telefoneert, wil je kind maar een ding: AANDACHT

We kennen het allemaal, op het moment dat jij je telefoon oppakt, verschijnt je peuter aan je zijde (waar komt die opeens vandaan?) En die peuter wil : AAAANDACHT!!!
Alleen in je dromen begrijpt die peuter dat dit niet het moment is om aandacht te vragen. Maar in werkelijkheid zul je je kind nu even aandacht moeten geven.

Verplaats je in je peuter

En trouwens , kan je het je kind verwijten? Hoe vind jij het als je bij je beste vriendin bent, klaar voor een goede babbel…… Haar mobiel gaat en ze begint een gesprek met een ander??
Niet echt gezellig toch? Nou zo voelt je peuter zich ook, alleen die heeft niet het geduld te gaan zitten wachten tot het over is. En dus brult hij….

Probeer je gesprekken zo kort mogelijk te houden op de momenten dat je peuter over de vloer is
afgezien van noodgevallen, is dit gewoon niet het goede moment om uitgebreid te gaan bellen.
Als de telefoon gaat geef dan je kind iets om mee te spelen:een puzzeltje, een boek, iets dat zijn aandacht afleidt, neem op en maak een afspraak met de beller om hem of haar terug te bellen op een ander moment
Kan je kind nog geen halve minuut zonder aandacht, als jij aan de telefoon bent? Geef die aandacht dan maar heel kort ! Zeg iets in de trant van : ik weet dat je het niet leuk vind , dat ik aan de telefoon ben, maas soms moet ik eventjes met mensen praten. Ik kom zo weer bij je. ( daarmee heb je ook de beller duidelijk gemaakt dat je maar kort kunt bellen. En tenslotte: er is niks mis met caller ID……….dat is er toch om het leven makkelijker te maken???

lees ook : Tafelmanieren

Aandacht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *