Nieuwe schooltijden: goed of slecht nieuws?

nieuwe schooltijden

Anita: Nieuwe schooltijden goed of slecht nieuws?

Het is besloten! Met ingang van volgend schooljaar heeft de school van mijn dochter nieuwe schooltijden. Voor groep 1 t/m groep 4 zijn dat de volgende tijden: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 14.15 uur naar school. En op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. De kinderen eten tussen de middag allemaal op school. Voor mij en mijn dochter een behoorlijke verandering!

Het gerucht over de nieuwe schooltijden

Het gerucht met betrekking tot de invoering van het continurooster ging al een poosje de ronde. Maar een aantal weken geleden was het dan zover. De ouders werden bijeen geroepen voor een informatieve avond over het continurooster. We kregen eerst een presentatie waarbij natuurlijk meer voor- dan nadelen gepresenteerd werden. Daarna kreeg iedereen de kans om vragen te stellen. De volgende dag (vrijdag) kregen alle kinderen 2 stembiljetten mee naar huis. Eentje voor de papa’s en eentje voor de mama’s. De stembiljetten moesten vóór donderdag ingeleverd zijn. En je raad het al.. De uitslag was de volgende dag al bekend. En natuurlijk waren de meeste stemmen voor! Er moest een minimale respons van 60% van de stemgerechtigden zijn. En een minimale meerderheid van 60% van de respons. Uit de peiling blijkt dat 68% voor het continurooster is.

Nee tegen het continurooster

Ik heb ’tegen’ het continurooster gestemd! Wij hebben er voor gekozen om het met één inkomen minder te doen zodat ik thuis kan zijn voor de kinderen. In deze tijd denk ik nogal ongebruikelijk. Vooral als je kijkt naar het aantal ouders die tussen de middag hun kind(eren) van school haalt. Ik besef heus wel dat wij in een luxe positie zitten omdat er natuurlijk genoeg ouders zijn die allebei wel moéten werken. Hoe dan ook, ik geniet ervan om tussen de middag met onze kinderen een broodje te eten. We zitten gezellig met z’n drietjes aan tafel en Yara vertelt dan wat ze allemaal heeft meegemaakt op school.

Ze kan rustig eten, drinken en naar het toilet. En als ze een vervelende ochtend op school heeft gehad (omdat Isabelle, haar vriendinnetje, haar handje niet wilde vasthouden in de rij, of omdat ze gevallen was) kan ze thuis even bijkomen in alle rust. En ik vind een schooldag van 8.30 tot 14.15 uur (waarbij ze maar drie kwartier pauze heeft tussen de middag) gewoon te lang. Ze is nog maar 4 jaar! Ik vind haar té jong om al zo lang op school te blijven. Kortom, ik denk dat deze regeling een hoop voordelen voor iedereen oplevert, behalve denk ik voor de kinderen die tussen de middag wel gewoon thuis een broodje kunnen/konden eten.

Lees nog meer van Anita 

nieuwe schooltijden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *