Er zijn zoveel peuteractiviteiten!

sneeuwman knutselen

Activiteiten met je peuter, hoeft niet ingewikkeld te zijn, wat denk je van sneeuwman knutselen ?

Er zijn met peuters zo veel activiteiten te bedenken, die niks kosten, heel leuk en heel leerzaam zijn. Activiteiten die je makkelijk kan doen, die soms maar een half uurtje kosten. Neem bijvoorbeeld deze:

Loop een rondje om het blok….

Soms is het echt het aller simpelste van het eenvoudigste  van alle activiteiten die je kunt doen met je kind. Even naar buiten: een ommetje maken.
Zo krijgen jullie allebei frisse lucht, heerlijk! Na een halve dag binnen! En bedenk je wel: wat voor jou die saaie stomme straat is, waar je misschien wel een miljoen keer door heen gekomen bent, is voor je dreumes een heel nieuw land!! Probeer de straat eens door zijn ogen te zien. Ga bv eens op je hurken naast hem zitten. En omdat je met een uitstapje bezig bent, heb je dus totaal geen haast !! Heerlijk, geniet ervan!! En omdat je geen haast hebt mag je dreumes ook fijn zelf lopen. Kijk dat is genieten ( voor je kind)

Gebruik ook z’n wandeling om je kind op van alles te wijzen: nieuwe woorden te leren en oude te herhalen. Als je erop gaat letten zul je ook merken hoeveel er is om met je kind over te praten: Het huis met de rode deur. Het huis met de grote bloempot in de tuin. En dat  huis met een kat in de vensterbank. Neem je tijd wijs dingen aan, laat je dreumes dingen aanwijzen.
En zo wordt het rondje om het blok een activiteit waar jullie allebei van kunnen genieten!

lees ook: peuteractiviteiten

activiteiten peuter

Sneeuwman knutselen:

Deze winterslinger is heeel makkelijk zelf te maken! en kinderen vinden het geweldig om te doen!

Hoe ga je te werk : vouw een a-4tje in de lengte dubbel.
Teken er 3 cirkels boven elkaar op die steeds kleiner worden.
Knip de cirkels uit en vouw je blad open

Tip : maak dit van karton, want dit is het voorbeeld dat je peuter gaat omtrekken, dan is het handig dat het van wat steviger papier is

Teken een hoed van karton
Knip die uit.

Laat je peuter de sneeuwman over trekken op een wit blaadje
Laat je peuter de hoed overtrekken op een zwart blaadje

Grote peuters kunnen de sneeuwmannen uitknippen
Kleine peuters kunnen de sneeuwman uitprikken

Hetzelfde geld natuurlijk voor de hoeden
Plak op elke sneeuwman een hoed.

Perforeer een gaatje aan elke kant van de sneeuwman ( de meeste peuters vinden het geweldig om op die perforeermachine te duwen. Dus pas op, straks heb je een sneeuwpop met 110 gaatjes )

Je kunt de sneeuwman nog verder versieren , met een neus en das en oogjes, maar echt nodig is het niet

De oudere peuter vind dit misschien wel leuk om te doen, de hele jonge peuter heeft hier misschien het geduld nog niet voor.

Rijg een lintje of touwtje door de sneeuwmannen. Om te voorkomen dat de sneeuwmannen gaan glijden kun je een plakbandje achter het gaatje plakken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *