Wat maakt je tot een goede moeder?

goede moeder

Wat maakt je een goede moeder?

Een van de geheimen van het moeder zijn is volgens mij: stop nooit met leren!
Wees open voor nieuwe dingen, wees oprecht geinteresseerd in alles wat je niet kent en neem advies aan van andere moeders. (zelfs als dat je eigen moeder is.)

Om daar alvast een begin mee te maken, heb ik een aantal uitspraken verzameld waarvan ik vind dat ze de moeite waard zijn.

een goede moeder zet door.

* Blijf doen wat goed is, ook al is het soms heel moeilijk. (Lori,moeder van een 13-jarige tweeling.)
In deze uitspraak herken ik mezelf. Ik had niet zo veel regels als moeder, maar die ik had die stonden! En natuurlijk wist mijn eigenwijze puber-dochter honderd manieren  te vinden om ze te omzeilen. Nu is ze volwassen en zegt ze regelmaig:”mam, je hebt me goed opgevoed!”

*Als je wil dat je kinderen in hun pubertijd naar jou luisteren luister dan nu naar hen, of het nu gaat over Lego, barbies, my little pony of wat dan ook. Begin nu met het opbouwen van een twee-richtingsverkeer in de communicatie.  (Emily, moeder van 2 dochters 7 en 9.)
En dat bedoel ik nu et doorzette, het is soms zo makkelijk om te zeggen:”lieverd, nu  even niet”

*Je kinderen hebben je liefde het meest nodig wanneer ze zich het minst gedragen ! (Lea, moeder van 2 volwassen kinderen.)
Het is een prachtige uitspraak en hij is heel erg waar! Maar het is wel eens even heel lastig om te vragen: “wat is er” in plaats van te brullen: “doe eens normaaaaal!!”

Moeder van het jaar? vergeet het maar!

Ga nooit op voor de wedstrijd moeder van het jaar. Echt die wedstrijd bestaat alleen maar in je hoofd! Laat je nooit gek maken door wat je denkt dat anderen denken..
Neem een voorbeeld aan deze moeders:

*Moederschap kan ook erg vermoeiend zijn. Ik probeer in ieder geval elke dag naar buiten te gaan. Colleen (moeder van een drieling van 5).

*Maak je niet al te druk, dan eten ze een keertje niet genoeg of gaan niet in bad. De belangrijke dingen gebeuren toch wel, of jij er nu over stresst of niet. Lindsay (moeder van een 3 jaar oude dochter.)

Moederlijke intuitie

*Vertrouw op je instincten: en wees nooit bang om om hulp te vragen. Amanda (moeder van 3 kinderen.)
Dat klinkt heel mooi en ik denk dat het waar is. Alleen er zit een grote aar achter. Ik heb gemerkt dat ik pas op mijn intuitie kan vertrouwen op een moment dat ik niet loop te stressen…Pas als ik volkomen blanco naar mijn kind kan kijken, kan ik zien of er echt iets aan de hand is of niet…En helaas in de waan van alledag, kijk ik niet altijd volkomen onbevangen.

lees ook: is het echt zo erg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *